mai 2024
Ultimul rând din Opera din Budapesta este comparabil cu oricare dintre ultimele rânduri din orice sală de concerte. S-ar putea să nu ofere cea mai bună vizibilitate, dar oferă un sunet rotund. Ar putea fi prea la înălțime pentru a vedea multe detalii, fețe, mimică, dar suficient de generos pentru a plonja în experiență. Prea înalt pentru a vedea chiar și un singur instrumentist, dar perfect pentru a fi inundat de muzică. Godunov a fost la o astfel de înălțime într-o dimineață de sâmbătă (18.05.2024) la Opera de Stat din Budapesta. Opera Boris Godunov a fost compusă de Modest Musorgski (1839-1881). O piesă care mișcă un număr considerabil de artiști pe o scenă mare și care mișcă considerabil simțurile într-o clădire superbă. O piesă rară, dificilă, o distribuție fantastică, o scenă spectaculoasă și o clădire minunată din Budapesta. Dacă aveți vreodată ocazia, încercați ultimul, dar și orice alt rând, într-o dimineață însorită la Operă!

Sâmbătă, 18 mai 2024, Hungarian State Opera
Boris Godunov de Modest Mussorgsky
Dirijor: Alan Buribayev
Cu: Boris Godunov: Gábor Bretz / Feodor: Laura Topolánszky / Kseniya: Andrea Brassói-Jőrös / doica Kseniyei: Bernadett Wiedemann / Prințul Vasiliy Ivanovich Shuysky: István Kovácsházi / Andrei Shchelkalov / un boier: Zsolt Haja / Pimen: András Palerdi / Grigory (Nebunul): Botond Ódor / Varlaam: Aleksei Kulagin / Misail: Tivadar Kiss / Cârciumăreasa: Andrea Szántó / Un ofițer de poliție: Bence Pataki / Mityukha: Boldizsár Zajkás
Cu participarea orchestrei, corului și corului de copiii ale Operei de stat din Ungaria.
BORIS GODUNOV - Opera


The last row in Budapest Opera is comparable with any of the last rows in any concert hall. Might not offer the best visibility but comes with a round sound. Might be too high to see the many details, faces, mimics, clothes, but high enough to plunge from there. Too high to see even one single instruments, but to enjoy the sounds that emerges. It was a height, Godunov, on a Saturday morning (18.05.2024). The opera Boris Godunov was composed by Modest Mussorgsky, (1839-1881). A piece that moves considerable number of artists on a big scene, and that moves considerably senses on a big variety of those. A rare piece, a difficult one, a fantastic distribution, a spectacular scene, and a wonderful building in Budapest. Don't miss it, and if you ever have the chance, try out the last row in a sunny morning!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus