octombrie 2024
Blueprint of Being
Teatrul Senzorial din Timișoara anunță premiera Blueprint of Being, care se va desfășura la Bastionul timișorean în 19 octombrie - 3 noiembrie 2024. Teatrul senzorial labirint este o formă de teatru cu efect terapeutic, în care se apelează la muzică live, tehnici de meditație ghidată și terapie prin sunete. Spectacolele iau forma unei călătorii în care fiecare spectator este personajul principal.

În labirintul construit special pentru acest spectacol în spațiile din Bastion 2, spectatorul va fi legat la ochi și condus de actori prin situații și scene diverse, devenind el însuși personaj în spectacol pentru a descifra răspunsul la întrebarea principală: Putem să construim o societate mai bună prin Teatru? Blueprint of Being cuprinde teatru imersiv, teatru de promenadă și teatru senzorial labirint; rolul traseului parcurs este de a pune spectatorul-călător în situația de a observa ce se întâmplă în jurul său, dar și de a conștientiza ce emoții îi stârnește multitudinea de senzații din jur (sunetele, mirosurile, umbrele create de actori).

Regia spectacolului este semnată de Sebastian Dobrescu, președintele Teatrului Senzorial, alături de Iwan Brioc, inițiatorul metodei numite Teatru Senzorial Labirint. Din distribuție fac parte 20 de actori voluntari.

Producția Blueprint of Being va avea câte două reprezentații zilnic, cu începere de la ora 12 și 18, în zilele de 19, 20, 26 și 27 octombrie 2024, precum și în 2 și 3 noiembrie 2024. Prima tură din 27 noiembrie 2024 va fi dedicată spectatorilor cu dizabilități. Intrarea se face cu o donație recomandată de 30 lei, în baza rezervării online la https://shorturl.at/OYp8w. Spectatorii vor intra în grupuri de patru persoane la fiecare 20 de minute.

În celelalte zile din săptămână, Bastion 2 va funcționa ca galerie imersivă. Vizitatorii vor putea explora, pe o suprafață de 300 mp, decorul Blueprint of Being sub forma unor instalații din sfoară și lemn, create de artiștii din grupul Nava C2: Ilie Duță, Dorian Bolca și Tsvetelina Angelova. Accesul în galerie se face gratuit între 15:00-22:00 în perioada 22-25 octombrie 2024 și 29-31 octombrie 2024.

Teatrul Senzorial din Timișoara, fondat de Sebastian Dobrescu, este singura trupă artistică din România dedicată teatrului senzorial labirint, fiind activă în Timișoara de peste 10 ani. Producțiile sale sunt orientate mai ales spre publicul tânăr, cu accent pe sănătatea mentală, artă participativă și crearea unei comunități artistice empatice și incluzive. Proiectul Blueprint of Being este implementat cu sprijin financiar de la AFCN, fiind co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Parteneri: Teatrul Maghiar "Csiky Gergely" Timișoara, Nava C2, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Casa de Cultură a Studenților Timișoara, House of European Institutes, Decopertat, OSUT, DGASPC, Liceul Iris, Asociația Ceva de Spus.
Regia: Sebastian Dobrescu, Iwan Brioc Cu: Oana Talida, Sebastian Dobrescu, Ionuț Șerban, Sebastian Gherman, Simona Smultea, Iulia Ban, Simona Șerbănescu, Mihaela Vechiu, David Anthony Christian, Elena Vremi, Giulia Andronache, Georgiana Rădulescu, Alexandru Șot, Stefania Roșu, Emanuel Țanțagoi, Tudor Călin Teodoresc, Sarah Stăvaru, Afina Popa, Bachir Banjak, Andreea Sărăndan, Mara Bordea

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus