iunie 2006
"Gay ori nu vrei?" este tema ultimei ediţii din această grilă a emisiunii Cultura libre, care va fi transmisă în direct joi seara, la 23:20, pe TVR1.

Alături de criticul literar Dan C Mihăilescu şi de Ştefan Iancu de la Asociaţia ACCEPT, moderatorul Dragos Bucurenci vrea sa afle cum se poate forma o cultura gay într-o ţară majoritar ortodoxă şi ce legături pot exista între cultură şi sexualitate, între filosofia ateniană şi pederastia grecească, între Capela Sixtină şi pretinsa homosexualitate a lui Michelangelo.

Un alt subiect de discuţie va fi legat de statutul culturii gay în România zilelor noastre: mai este ea doar o altă subcultură urbană sau avem deja de-a face cu o elită a lumii mondene?

Cine va ceda prima: "proverbiala" toleranţă a românilor sau "tradiţionala" paradă gay? Cultura Libre vă invită sa ieşiţi din această dilemă joi seara, pe TVR1. Până la începerea dezbaterii, comentariile sunt binevenite pe www.culturalibre.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus