Time Out Bucureşti / ianuarie 2007
Dintre noutăţile şi reluările din acest an la capitolul seriale, Time Out le-a ales pe cele mai bune. Pentru unele aţi fugit mai devreme de la muncă, iar din cauza altora aţi pierdut tramvaiul. Dar a meritat!

Întoarcere la Brideshead / Brideshead Revisited (TVR Cultural)
Una dintre cele mai apreciate şi costisitoare producţii britanice, care povesteşte despre viaţă, iubire, credinţă şi durere. E uşor să fii copleşit de lunga evocare a unei lumi pierdute şi de tristeţea mocnită pe care o transmite. Devenim pasivii observatori ai declinului aristocraţiei engleze şi ai unei familii în special. Jeremy Irons şi Antony Andrews fac o pereche memorabilă.

Lost (AXN, TVR 1)
"Dai un ban, dar stai în faţă", spune un proverb românesc, care se dovedeşte foarte real în cazul "naufragiaţilor". O poveste bine scrisă şi imagini spectaculoase. Unii spun că niciun alt serial american de la Dosarele X încoace n-a mai cunoscut un asemenea succes. Numeroasele nominalizări şi premii obţinute ar trebui să fie suficient de convingătoare.

Sex and the City / Totul despre sex (Prima TV)
Există relaţii care aduc ceva nou şi exotic, relaţii care se prăfuiesc, relaţii care iscă multe întrebări, cele neprevăzute, cele care te îndepărtează de la punctul de la care ai plecat şi cele care te reîntorc acolo. Despre toate acestea şi ceva mai mult în film.

Nip / Tuck / Prietenie pe muchie de cuţit (Pro TV)
Nişte doctori simpatici, paciente sexy şi iubiri frumoase pe fundalul unor interioare luxoase din Florida. Prieteni şi parteneri în afaceri, cei doi chirurgi talentaţi transformă femeile din frumoase în impecabile. Două caractere diferite, foarte bine conturate, puse în diverse încercări provocatoare.

Casa umbrelor / Bleak House (TVR 2)
Povestea lui Dickens oscilează între o viziune asupra sistemului juridic, o dureroasă dramă domestică şi o investigare a unei crime, toate segmentate în delicioase episoade de câte o jumătate de oră. Un serial în care umorul, patosul şi critica socială pot fi conţinute toate într-un întreg minunat şi antrenant.

Six Feet Under / Sub pământ SRL (HBO)
Bizar, inteligent, excelent realizat, perfect echilibrat între morbidul şi sarcasticul cu care mă înţeleg atât de bine. (Ana Ularu)

Lombarzilor 8 (B1 TV)
Bilă albă pentru producătorii de la Mandragora. Pentru că au ales să reprezinte realitatea pe micul ecran exact aşa cum ne înconjoară, pentru că, stilistic, filmul bate toate serialele autohtone, mizând pe bun gust şi decenţă în scenariu (Mimi Brănescu şi Dănuţ Chiriac), regie (Titus Muntean şi Alex Maftei), imagine (Oleg Mutu) şi mai ales în interpretările actorilor. Cu Lombarzilor 8 putem să vorbim în sfârşit despre un start promiţător şi pe piaţa filmelor de televiziune. (Iulia David)

Monk (Pro Cinema)
Cu grave probleme psihologice (da cine nu e) şi obsedat de detalii, dar super profi, Monk este indispensabil în rezolvarea oricărei crime. Un altfel de detectiv. Vă rog să-mi permiteţi să vă aranjez cravata, pentru că începe filmul. Parcă nici părul nu vă stă prea bine...

Futurama (TVR 2)
Din cauza programării incredibil de proaste, la o oră la care concura cu fotbalul şi ştirile, Futurama a avut ratinguri relativ mici, dar şi-a creat un număr considerabil de fani devotaţi. După 5 sezoane, Fox-ul a decis să încheie socotelile, însă, datorită profiturilor DVD-urilor lansate recent, există posibilitatea reluării seriei. (Cătălin Moise)

Empire Falls (HBO)
Descoperim treptat că există legături secrete între toţi locuitorii unui oraş. Cum şi cât timp pot fi păstrate acestea şi dacă e posibil să te ascunzi când lumea-i mică. Sau poate că te ascunzi doar de propria persoană. Privite cu umor şi deloc sentimentalist, chiar şi cele mai grave situaţii nu fac decât să amuze şi doar după te lasă să realizezi că este vorba despre cineva cu probleme reale.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus