Academia Caţavencu / martie 2007
"Dragă tată,

Ca să trec direct la subiect, părerea mea e că serialismul nu a adus nimic bun. În plus, minimalismul mi se pare că s-a refugiat în lumea soundtrack-urilor. Chiar vorbeam că Philip Glass a ajuns mai cunoscut acum pentru coloanele muzicale decît pentru simfoniile sale. Îmi aduc aminte că, acum vreo 12 ani, a declarat în revista Future Music, fix la momentul colaborării cu tînărul Aphex Twin, că majoritatea clasicilor contemporani sînt nişte laşi. Îl apreciez foarte mult pentru remix-ul pe care l-a făcut la Icct Hedral şi chiar m-a însufleţit să-i dau un telefon lui Jackson and His Computerband. A fost foarte surprins să mă audă la capătul celălalt al receptorului.

Am fost ieri să vorbesc cu avocatul, să văd ce s-a mai întîmplat cu apartamentul pe care vrem să îl revendicăm. Se pare că procesul este tergiversat şi nu prea avem mari şanse din cauza actelor, însă mătuşa mi-a mărturisit că în cazul în care nu vom reuşi să-l recuperăm, ea va merge pînă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Este inadmisibil ce se întîmplă în ţara asta. De-abia aştept să îmi închei socotelile de aici, să treacă şi festivalul de canto de la Brăila şi mă voi îndrepta negreşit către voi. Am nevoie de o perioadă în care să mă liniştesc.

Sărutaţi-o pe iubita mea mamă din partea mea. Să îmi spună ce vrea să îi iau de aici. Dacă e un lucru la care această capitală să stea bine, este numărul de magazine de lux. E drept, încă nu am luat banii de la Uniune, însă Iorgulescu m-a bătut pe umăr şi mi-a promis că săptămîna viitoare îi voi lua negreşit.

Vă trimit această epistolă azi şi sper ca ea să vă găsească cu bine. Mi-am propus ca după salariu să vă dau şi un telefon, însă programul din ultima vreme nu îmi permite să ajung la poştă în timp util.

Dacă prindeţi România Cultural, să vă uitaţi marţea viitoare, va fi difuzat ultimul meu concert.

Vă îmbrăţişez, al vostru,

Amadeus."

Dacă Mozart ar fi trăit azi, aşa ar fi arătat o scrisoare a lui. Dacă sînteţi curioşi cum arătau ele de fapt, citiţi Mozart - Scrisori, editată la Humanitas.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus