Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Black Hawk Down

Propagandă mascată - Black Hawk Down


Revista 22, aprilie 2002
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Propagandă, e drept mascată, e Black Hawk Down / Elicopter la pământ! (2001), al lui Ridley Scott, recent premiat cu Oscar pentru sunet şi montaj. Acţiunea americană din Somalia, în 1993, s-a soldat, evident, cu o reuşită, deşi lupta a fost mult mai înverşunată decât se prevăzuse iniţial (pe când şi filmele despre acţiunile din Afganistan?).

Trecând peste aspectele foarte agresive ale unei părţi importante a politicii externe americane, elogiate aici, filmul lui Scott e în primul rând unul foarte lung (143 min) şi de-abia în al doilea rând unul în general bine făcut. Lupta, dacă n-ar dura o oră şi jumătate (!), fără-ntrerupere, ar fi de admirat. La aceste dimensiuni, aminteşte de megalomania lui Pearl Harbour (am spus doar de megalomania, nu de faptul că acela era un sirop gros de la cap la coadă!). Altfel, nu-s răi o parte din actori - printre care Josh Hartnett, Ewan McGregor şi Sam Shepard, în rol de diriguitor al bătăliei. Toate articolele despre Black Hawk Down


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Laurenţiu Brătan


Alte articole

 Un război mai puţin cunoscut - Black Hawk Down, Călin Stănculescu
 Iadul real - Black Hawk Down, Alex. Leo Şerban
 Lipsa de confort - Black Hawk Down, Andrei Gorzo


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer