Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Black Hawk Down

Iadul real - Black Hawk Down


Libertatea, mai 2002
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Pe 3 octombrie 1993, un grup de soldaţi americani bazaţi în Somalia şi făcînd parte din forţa ONU încearcă să captureze doi şefi locali care ţineau sub teroare populaţia înfometată operaţiunea dă greş şi soldaţii devin ţintele facţiunilor fidele acestora. Black Hawk Down / Elicopter la pămînt! al lui Ridley Scott este ilustrarea - semi-documentară - a acelei zile şi a acelor oameni şi este, poate, cel mai dur şi mai năucitor "film de război" văzut vreodată.

Comparat cu Saving Private Ryan al lui Spielberg, Black Hawk Down este mult mai puţin stilizat decît primele 25 de minute ale aceluia, dar reuşeşte performanţa de a păstra intensitatea acelor 25 de minute pe parcursul a 2 ore şi jumătate! Este jucat & filmat impecabil (cu cîteva momente de violenţă grafică greu de suportat), are acţiune, dramă şi-un dram de comedie absurdă - pe scurt, un film extraordinar: nominalizat la Oscarul pentru regie de anul acesta, Black Hawk Down îl merită cu prisosinţă. Toate articolele despre Black Hawk Down
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 Un război mai puţin cunoscut - Black Hawk Down, Călin Stănculescu
 Lipsa de confort - Black Hawk Down, Andrei Gorzo
 Propagandă mascată - Black Hawk Down, Laurenţiu Brătan


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer