Libertatea / mai 2002
Black Hawk Down
Pe 3 octombrie 1993, un grup de soldaţi americani bazaţi în Somalia şi făcînd parte din forţa ONU încearcă să captureze doi şefi locali care ţineau sub teroare populaţia înfometată operaţiunea dă greş şi soldaţii devin ţintele facţiunilor fidele acestora. Black Hawk Down / Elicopter la pămînt! al lui Ridley Scott este ilustrarea - semi-documentară - a acelei zile şi a acelor oameni şi este, poate, cel mai dur şi mai năucitor "film de război" văzut vreodată.

Comparat cu Saving Private Ryan al lui Spielberg, Black Hawk Down este mult mai puţin stilizat decît primele 25 de minute ale aceluia, dar reuşeşte performanţa de a păstra intensitatea acelor 25 de minute pe parcursul a 2 ore şi jumătate! Este jucat & filmat impecabil (cu cîteva momente de violenţă grafică greu de suportat), are acţiune, dramă şi-un dram de comedie absurdă - pe scurt, un film extraordinar: nominalizat la Oscarul pentru regie de anul acesta, Black Hawk Down îl merită cu prisosinţă.
Regia: Ridley Scott Cu: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore, Eric Bana, Sam Shepard

În programul cultural

TV 1000
30.03.2024 00,25 (sîmbătă spre duminică)

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus