Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Final Fantasy

Un basm fără final fericit - Final Fantasy: The Spirits Within


Revista 22, august 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Final Fantasy: The Spirits Within / Final Fantasy: Spiritele ascunse (2001) e debutul în lungmetrajul pentru cinema al realizatorului de jocuri video Hironobu Sakaguchi. Date fiind antecedentele lui Sakaguchi, Final Fantasy nu e un film oarecare, ci unul realizat 100% pe computer şi în care actorul în carne şi oase e înlocuit cu o copie digitalizată.

Desigur că filmul e un SF clasic, pe structură de basm, despre bunii care salvează lumea (şi pe extratereştri) de la pieire, dar fără final fericit (el moare). O poveste de dragoste articulată pe toate efectele speciale, clişeele de rigoare, penibilul pe ici, pe colo, care să pigmenteze cum se cuvine ansamblul şi să iasă un film destul de mediocru, în care singura curiozitate posibilă sunt actorii digitalizaţi, ce se mişcă oarecum cu încetinitorul. Evident că toţi arată bine, chiar şi moşul savant - un bătrîn îmbătrînit frumos. Un american dream al erei digitale, realizat de japonezi (coregizor tot un japonez - Motonori Sakakibara), pentru o societate cu gusturi ce tind la uniformizare. Toate articolele despre Final Fantasy


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Laurenţiu Brătan


Alte articole

 Pe marile ecrane: jocuri pe calculator - Final Fantasy: The Spirits Within, Călin Stănculescu
 Hibrid - Final Fantasy: The Spirits Within, Alex. Leo Şerban
 Fără carne şi oase - Final Fantasy: The Spirits Within, Mihai Chirilov


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer