Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Pirates of the Caribbean: At World's End

Johnny Depp yokozuna! - Pirates of Carribean: At World's End


TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Dacă tot sunt la mare preţ sequel-urile anul acesta, nu văd de ce ar fi trebuit ca Jack Sparrow să facă excepţie. Vestea bună este că deocamdată nu a intrat în producţie seria a patra. În acest context, putem spune că, deşi are ca titlu La capătul lumii, Piraţii lui Gore Verbinski nu reuşesc să aducă spectatorii la capătul răbdării. Ba chiar mai rămâne loc de un episod, două. Impactul filmului este oarecum similar cu al trilogiei Lord of the Rings: după un prim episod care lasă o lume întreagă cu gura căscată, urmează partea a doua, cu buget mai mare, dar mult mai plictisitoare, iar când nimeni nu se aşteaptă, partea a treia sparge şi box-office-ul, şi audienţa, fiind, de departe, cea mai bună realizare a seriei.

De altfel, episodul trei al Piraţilor din Caraibe s-a plasat pe locul secund "all time" la încasările din primul weekend, fiind devansat doar de Spider Man 3, şi asta probabil pentru că filmul are aproape trei ore, ceea ce a determinat un număr mai mic de proiecţii. Interesant este şi faptul că, în premieră, totalul încasărilor din SUA a fost depăşit de cel al restului lumii.

Întrebarea care se pune este dacă Verbinsky mai putea aduce ceva nou, în condiţiile în care precedenta serie excelase tocmai prin lipsa inovaţiilor, absolut indispensabile în cazul unui sequel cu pretenţii de block-buster. Ei bine, răspunsul este pozitiv. Mai mult, surprizele (plăcute) se regăsesc pe aproape toate planurile. Începând de la scenariu, care în ciuda înfloriturilor specifice e coerent şi plin de răsturnări de situaţie, continuând cu efectele speciale - spectaculoase mai mult ca idee decât ca realizare - şi terminând cu apariţia insolită a lui Keith Richards, care salvează in extremis, cu un rol scurt, dar eficace, mândria piraţilor din lumea întreagă. Da, salvează, pentru că acesta e singurul reproş care i se poate aduce filmului: piraţii fac orice mai puţin... piraterie. Cât despre Johnny Depp, el este deja un yokozuna al marelui ecran. Şi, la fel ca în sumo, rangul suprem nu-i poate fi retras, indiferent de rezultate; un yokozuna se retrage singur atunci când simte că începe să se depărteze de perfecţiune. Ceea ce, din fericire, nu e cazul cu Depp.


Pirates of Carribean: At World's End SUA, 2007
Regia: Gore Verbinski
Scenariul: Ted Elliott, Terry Rossio, Stuart Beattie
Distribuţia: Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Bill Nighy, Naomie Harris şi... Keith Richards, Marcel Iureş Toate articolele despre Pirates of the Caribbean: At World's End


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Radu Preda


Alte articole

 Cum să piratezi un eşec anunţat - The Pirates of the Caribbean: At World's End, Anca Grădinariu
 Guvizi - The Pirates of the Caribbean 3: At World's End, Andrei Creţulescu
 Frumuseţea vieţii piratereşti - Pirates of the Caribbean: At World's End, Ana Ularu
 Buluc - Pirates of the Caribbean: At World's End, Andrei Gorzo
 Corabia beată - Pirates of the Caribbean: At World's End, Maria Andrieş
 Toate articolele despre Pirates of the Caribbean: At World's End


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer