Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Primary Colors

Chipul lui Bill Clinton - Primary Colors


Observator Cultural, noiembrie 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Un guvernator din Sud, candidat la preşedinţia SUA, are toate şansele să ajungă la Casa Albă şi un singur handicap major: este un fustangiu notoriu... Filmul veteranului Nichols (The Graduate, Catch: 22, Working Girl...) este ecranizarea unui roman politic cu cheie, scris de "Anonymous" (Joe Klein), dar singura "cheie" care interesează aici - şi pe care o găseşte oricine a trăit pe Terra în ultimii 10 ani - e faptul că guvernatorul-candidat este (după chipul şi asemănarea lui) Bill Clinton!

Filmul (făcut în 1998, deci înainte de "Monicagate") ajunge la noi, din păcate, mult după ce scandalul s-a consumat; acest amănunt (esenţial) pus deoparte, rămîne să savurăm scenariul excelent scris de Elaine May (soţia lui Nichols) şi interpretarea electrizantă a tuturor celor care joacă în această comedie-dramă cam lungă (143 min.!), dar care nu plictiseşte o clipă - de la un Travolta de zile mari (în rolul vînătorului de Casa Albă) la o Kathy Bates care arde ecranul (în rolul eminenţei lui cenuşii), trecînd prin Emma Thompson (viitoarea "First Lady"), Adrian Lester (tînărul idealist de culoare din stafful guvernatorului), Billy Bob Thornton, Larry Hagman (genial!) e tutti quanti...


Primary Colors

Regia: Mike Nichols
Cu: John Travolta, Emma Thompson, Adrian Lester, Kathy Bates. Toate articolele despre Primary Colors
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 Sinopsis - Primary Colors, Comunicat de presă
 Despre un preşedinte - Primary Colors, Laurenţiu Brătan
 Buni şi răi - Primary Colors, Iulia Blaga


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer