noiembrie 2001
Primary Colors
Henry Burton este un tânăr idealist de culoare care a ajuns la un moment de răscruce în viaţă. După ce a lucrat timp de trei ani în Congresul american, Henry este cunoscut drept un strălucit strateg politic, însă e din ce în ce mai deziluzionat de politică. Nepotul celui mai celebru apărător al drepturilor omului din ţară, Henry ar vrea şi el să intre în istorie. Deşi e sceptic, încă mai aşteaptă un politician în care să creadă.

Jack Stanton, un guvernator cvasi-necunoscut din sud, candidează la preşedenţia Statelor Unite, străbătînd ţara în lung şi-n lat, dar fără prea mare succes la voturi. Ştiind că are toate şansele să piardă, Stanton îl vrea cu disperare pe Burton în echipa sa. Burton acceptă cu mare greutate să-l întîlnească pe Stanton, dar cînd se duce să-l vadă, în mijlocul unui miting electoral, Henry rămîne fascinat, ca de altfel întregul public.

Pînă la sfîrşitul zilei, acceptă deja să preia campania electorală a lui Stanton, un cuvînt greu de spus avînd şi Susan Stanton, soţia superbă, tăios de directă, absolut atrăgătoare a candidatului.

Henry inaugurează imediat sediul campaniei în Mammoth Falls, capitoliul adormit din oraşul natal al lui Stanton, şi face cunoştinţă cu noua sa familie politică: Richard Jemmons (Billy Bob Thornton), un politician viclean si dubios, Libby Holden (Kathy Bates), loial pînă la fanatism, homosexual declarat, cu o gură mare şi ocazional cu o puşcă pe măsură, şi Daisy (Maura Tierney), consultant media, tînără, deşteaptă şi în căutarea dragostei.

Familia Stanton împreună cu tinerii lor consultanţi, îşi încep lunga cursă cu suişuri şi coborîşuri spre preşedenţie, plină de peripeţii şi scandaluri - o aventură care se va dovedi pentru Henry şi tovarăşii săi deopotrivă de hilară şi emoţionantă şi care va rămîne în istorie.


Primary Colors, 1999, durata: 135 minute

Regia: Mike Nichols
Scenariul: Elaine Mais
Producători: Neil Machlis, Jonathan D. Krane
Cu: John Travolta, Emma Thompson, Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Adrian Lester, Maura Tierney.
Regia: Mike Nichols Cu: John Travolta, Emma Thomson, Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Adrian Lester

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus