noiembrie 2002
Tanguy
"Eşti aşa de dulce... Dacă vrei, poţi să rămîi acasă toată viaţa..."

Paul şi Edith Guetz, părinţii lui Tanguy, nici nu-şi imaginau cît de profetice avea să fie această declaraţie de dragoste pentru bebeluşul lor.... 28 de ani mai tîrziu, Tanguy stă tot cu părinţii.

Inteligent (a făcut filozofie, japoneză şi termină o teză în chineză), seducător (în afară de logodnica lui, Marguerite, Paul şi Edith nici nu mai pot ţine socoteala cuceririlor pe care fiul lor le aduce acasă), Tanguy stă tot cu părinţii lui, şi se simte foarte bine aşa. Aparent, totul merge de minune.

Aparent, căci Edith nu îl mai suportă pe Tanguy. Din fericire, Tanguy va pleca în China. Edith o fi fericită? Cînd Tanguy îi anunţă că îşi va amîna plecare cu un an, Edith nu e deloc fericită.

Paul şi Edith pun la cale un plan: să îl scoată din minţi pe Tanguy, şi să-l facă să plece de bunăvoie din casa părintească. Cu multă imaginaţie, cei doi vor face totul ca să facă viaţa grea fiului lor.

Şi totuşi, în zilele noastre nu te descotoroseşti aşa de uşor de un fiu. Mai ales cînd pe acesta îl cheamă Tanguy Guetz.


Tanguy

Scenariul şi dialogurile: Laurent Chouchan, Etienne Chatiliez
Regia: Etienne Chatiliez
Cu: Sabine Azema, André Dussolier, Eric Berger, Helene Duc
Regia: Etienne Chatiliez Cu: Sabine Azema, Andre Dussolier, Eric Berger, Aurore Clement, Helene Duc

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus