Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Pachetul - un documentar premiat despre lumea de la 20 de ani


TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Documentarul Pachetul, ce povesteşte despre pachetele trimise de părinţi studenţilor ce stau în cămine, a cîştigat premiul întîi, în valoare de 6.000 de lei, la prima ediţie a concursului de film documentar de scurtmetraj In your 20s. Scene 1. Take 1.

Timp de patru luni, studenţi de la şapte facultăţi din România, atît de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", cît şi de la Academia de Studii Economice sau de la Universitatea Politehnică, au realizat 24 de proiecte de film documentar de scurtmetraj pe tema: "Cum vezi lumea cînd ai 20 de ani". Peliculele au fost jurizate de criticul de film Mihai Chirilov, scenaristul Răzvan Rădulescu şi jurnalistul Dragoş Bucurenci.

Scurtmetrajul cîştigător, Pachetul, realizat de echipa Elaine DeFleetwood, formată din Irina Stelea, Octavian Arnăut şi Lucian Reniţă, explică ce înseamnă pachetele trimise de părinţi studenţilor basarabeni din căminele din Bucureşti, care pot fi văzute şi ca o modalitate de comunicare între aceştia şi copiii lor.

"Prin acest film am încercat să aducem publicului român o parte din lumea basarabeană", a spus Octavian Arnăut atunci cînd a primit premiul de la Oleg Mutu. La rîndul său, Oleg Mutu, născut la Chişinău, a povestit că după ceremonie se va duce şi el să-şi ia pachetul şi că, pe vremea cînd avea 20 de ani, a renunţat la Facultatea de Fizică şi Matematică pentru a se angaja pe post de cameraman. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Documentary Mondays - cine suntem, cum suntem, unde suntem, Comunicat de presă
 Programul educaţional TEHC, 2018, lansează un concurs de video-eseuri pentru elevii de liceu, Comunicat de presă
 În curând, Săptămâna filmului European despre romii invizibili, Comunicat de presă
 Zile de film argentinian la Bucureşti, Comunicat de presă
 Comoara Naivă, din 13 aprilie în cinematografele din ţară, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer