Membrii juriilor concursului de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în iulie-august 2007 vor fi aleşi pe 5 iulie 2007 dintre 25 de nominalizaţi. CNC a chemat pentru această dată cîte un reprezentant al fiecărei asociaţii din domeniul cinematografiei, pentru a vota membrii comisiilor de selecţie pentru proiectele de ficţiune (5 membri) şi, respectiv, documentar-animaţie (3 membri).

Spre deosebire de anul trecut, juriile vor fi publice. Printre nominalizaţii asociaţiilor de profil se numără criticul de film Andrei Gorzo, prozatorul şi dramaturgul Ştefan Agopian, realizatorul şi prezentatorul emisiunii 100% de la TVR, Cătălin Ştefănescu, regizorul documentarului Decreţeii, Florin Iepan, scriitorul Florin Iaru, actorul Marius Bodochi, criticul de film Magda Mihăilescu. Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România i-a propus pe scriitorul Fănuş Neagu, pentru juriul secţiunii de ficţiune, şi pe scenaristul D.R. Popescu, pentru juriul de documentar-animaţie.

"Sîntem încrezători că noul concurs va deschide calea spre finanţare unor proiecte valoroase, aşa cum concursul din 2006 a deschis calea spre finanţare şi realizare a unui proiect care s-a transformat într-un film de Palme d'Or ", se precizează într-un comunicat de presă al CNC.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus