iulie 2007
Zilele dansului - Restart '07
Centrul Naţional al Dansului - Bucureşti lansează cea de-a doua selecţie de programe şi proiecte coregrafice din anul 2007. Selecţia se va desfăşura între 12-15 august 2007.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 10 august 2007.

Selecţia este adresată profesioniştilor care activează în domeniul dansului contemporan, persoane fizice sau juridice: coregrafi, dansatori, profesori, teoreticieni, critici, operatori culturali, fundaţii şi asociaţii de profil, alte entităţi de drept public sau de drept privat cu activitate în domeniul dansului contemporan, şi se referă numai la programe şi proiecte care urmează să se desfăşoare în perioada septembrie - 15 decembrie 2007.

Suma totală alocată programelor şi proiectelor pentru sesiunea II / 2007 de selecţie este de 95.000 LEI. Din suma totală, se alocă următorul cuantum pentru fiecare categorie de proiecte:

Categoria A: 40.000 Lei pentru creaţii coregrafice originale;
Categoria B: 30.000 Lei pentru concepţie / producţie / organizare alte programe, proiecte, acţiuni şi evenimente (festivaluri, turnee, prezentări, cursuri, ateliere, proiecte de sensibilizare, conferinţe, laboratoare de cercetare, experimente, sesiuni de comunicare etc.);
Categoria C: 20.000 Lei pentru concepţie şi realizare de publicaţii de specialitate (reviste, cărţi, albume, CD-ROM-uri, DVD-uri, casete video şi alte materiale de informare şi documentare);
Categoria D: 5.000 Lei pentru călătorii de studiu / cercetare şi participări la evenimente naţionale şi internaţionale de profil.


Strategia Centrului Naţional al Dansului pentru anul 2007 conţine următoarele direcţii şi priorităţi:

Sprijinirea proiectelor care facilitează accesul la informaţie de calitate, în vederea formării şi specializării dansatorilor şi coregrafilor, în special a celor aflaţi la inceputul carierei;
Dinamizarea colaborărilor şi schimburilor de experienţă prin sprijinirea cu prioritate a lucrărilor coregrafice al căror format implică un număr de minim 3 artişti;
Creşterea vizibilităţii dansului contemporan la nivelul publicului larg (nespecializat), în vederea dezvoltării audienţei pentru această artă;
Încurajarea abordărilor teoretice, critice şi analitice în domeniul dansului contemporan şi punerea acestora în medii active, accesibile şi actuale (cărţi, reviste, portaluri şi site-uri web, blog-uri etc);
Încurajarea proiectelor al căror conţinut şi formă iau în considerare contextul social, problematicile şi temele relevante pentru societatea contemporană şi au un potenţial ridicat de expunere şi vizibilitate.

În cadrul selecţiei II / 2007 vor fi încurajate şi sprijinite cu prioritate programele şi proiectele care urmează una sau mai multe dintre direcţiile prezentate mai sus.

Condiţiile generale de participare la selecţie, documentaţia necesară şi detaliile specifice pot fi descărcate de pe site-ul www.cndb.ro, secţiunea "concursuri de proiecte" sau pot fi solicitate la secretariatul Centrului (e-mail: [email protected]), tel: + 40 (21) 318 86 67.

Dosarele de participare la selecţie se pot înscrie la secretariatul Centrului zilnic, de luni pînă vineri inclusiv, în intervalul orar 10:00 - 16:00 sau pot fi expediate prin poştă, cu confirmare de primire, pînă cel tîrziu la data de 10 august 2007.


CNDB
adresă corespondenţă: O.P. 37, C.P. 26
sector 2 , Bucureşti, România
locaţie: TNB, B-dul Nicolae Bălcescu 2
sector 1 (acces spre Lăptăria Enache, etajele 3 şi 4)
tel: + 40 (21) 318 86 76
fax: + 40 (21) 319 72 06
[email protected]
www.cndb.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus