septembrie 2007
Zilele dansului - Restart '07
Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) vă aşteaptă în perioada 27 - 30 septembrie 2007 la Zilele dansului - Restart 'o7.

Restart 'o7 va prezenta lucrările recente a 14 tineri coregrafi: Florin Fieroiu, Valentina de Piante, Manuel Pelmuş, Rui Catalao, Eduard Gabia, Cosmin Manolescu, Maria Baroncea, Mădălina Dan, Ion Dumitrescu, Sinkó Ferenc, Alexandra Pirici, Brynjar Bandlien, Florin Flueraş şi Paul Dunca. Multe dintre lucrările programate sînt fie coproducţii CNDB, fie sînt finanţate în cadrul sesiunilor de finanţare din 2006 şi 2007.

Deşi dansul contemporan românesc cunoaşte o dezvoltare fără precedent şi a devenit o prezenţă frecventă pe scenele occidentale, riscă să rămînă în România un fenomen local, concentrat mai ales în zona Bucureştiului.

Prezenţa la acest eveniment a programatorilor de dans din ţară şi străinătate, constituie un bun prilej de întîlnire cu lucrările cele mai reprezentative produse în ultimii doi ani şi deschide orizonturi de colaborare ce pot să susţină efortul nostru de a face cunoscută creaţia coregrafică contemporană şi în alte importante centre culturale.

Restart '07 oferă publicului şansa de a intra în contact cu lucrări şi spectacole inovative, avînd astfel acces la o ofertă culturală extinsă.

În cadrul Restart '07 va putea fi vizionat pentru prima oară la Bucureşti spectacolul sun-SET - sau gesturile indulgenţei, semnat de Sinkó Ferenc, un spectacol care ia apusul soarelui drept partener de joc în timp real. Coregrafa Valentina de Piante va prezenta, în avanpremieră, Corporis Memoriae, cea mai recentă lucrare a sa, iar Mădălina Dan va fi prezentă cu Dedublarea, una dintre cele mai inspirate şi amuzante piese ale acestui an.

8 days a week, cel mai recent spectacol creat de coregraful Eduard Gabia şi nimic.precis de Florin Fieroiu, preview de Manuel Pelmuş şi Atît de fragedă de Rui Catalao, vor oferi publicului perspective multiple asupra coregrafiei contemporane.

În cadrul ultimei seri, va putea fi vizionat, în premieră, filmul Fără cuprins, îin concepţia şi regia coregrafilor Ion Dumitrescu şi Eduard Gabia. private show, un spectacol creat de Cosmin Manolescu pentru un singur spectator, îi va avea ca invitaţi pe dansatorii Aline Nari şi Davide Frangioni din Italia. Restart '07 se va încheia duminică seara cu piesa O de Brynjar Bandlien.

În fiecare seara vor fi prezentate cîte patru spectacole. În pauzele dintre spectacole, precum şi la finalul fiecărei seri, publicul este invitat să cunoască artiştii în Spaţiul de întîlnire de la etajul 3, în care partenerii evenimentului - frufru şi Lăptăria lui Enache - vor fi prezenţi cu băuturi, deserturi, paste şi salate.

Preţul biletelor:
Preţ spectacol: 10 lei / redus 8 lei
O seară de dans (include toate spectacolele serii): 20 lei

Biletele se găsesc la sediul nostru, astfel:
Marţi şi miercuri, între orele 16:30-20:00
Joi - duminică, între orele 16:30-22:00

Descarcă programul Restart '07 şi detalii despre spectacolele prezentate aici..
Vă aşteptăm!

Parteneri: Observatorul cultural, Cotidianul, Radio Guerilla, Suplimentul de Cultură, HotNews.ro, Port.ro, LiterNet, 24-fun, alternativ, fru fru

Accesul la spectacole se face pe la etajul 4. Biletele se pun în vînzare cu o jumătate de oră înaintea fiecărui spectacol, la sediul CNDB. Rezervări se pot face de luni pînă vineri la tel. + 40 (21) 318 86 76, între orele 10:00 - 16:00 sau la [email protected]. Rezervările pe email sînt valabile doar cu confirmare din partea organizatorilor CNDB. Nu se pot face rezervări prin email în ziua reprezentaţiilor.

Centrul Naţional al Dansului - Bucureşti
B-dul Nicolae Bălcescu nr. 2 (TNB, latura nordică - acces spre Lăptăria lui Enache, etajele 3 şi 4)

Tel: + 40 21 318 8676
Fax: + 40 21 319 7206