Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Evan Almighty

Cronica unui dezastru anunţat - Evan Almighty (part 2)


Time Out Bucureşti, august 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Preferaţi o continuare a mega-succesului Bruce Almighty, cu aproximativ acelaşi concept dar cu unul din secundarii de atunci în rol principal sau o nouă aventură cu Steve Carell, noul superstar al comediei americane? Ghinion, sînt unul şi acelaşi film.

Şi nu sînt singurele filme din această arcă a lui... Goe - mai există unul dintr-o specie pe cît de nemuritoare, pe atît de indigestă (filmul cu animăluţe), plus o satiră contradictorie la adresa politicienilor yankei, plus o metaforă plat / ecologistă, plus, dacă ne uităm cu atenţie, o comedioară scatologică la modă şi un eseu pe marginea familiei americane... Vi se pare că ne apropiem de definiţia schizofreniei? Staţi aşa - acest film-mutant, care a făcut pluf! la box-office şi ouch! la critică, a costat 175 de milioane de dolari. Fără comentarii.

Dar, culmea!, nimic din ce-am înşirat mai sus nu-l condamnă - nici bugetul exagerat, nici combinaţia fatală de genuri / idei / reţete, nici prezenţa pe generic a lui Carell (au contraire); nu, ceea ce-l scufundă iremediabil şi trist este lipsa flagrantă a... umorului, lucru impardonabil cînd vine vorba de comedie şi de-a dreptul inexplicabil cînd vine vorba de unul dintre cei mai talentaţi actori ai momentului. Jale. Toate articolele despre Evan Almighty


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Andrei Creţulescu


Alte articole

 Arca lui Noe 2.0 - Evan Almighty, Andrei Pârvan
 Cronica unui dezastru anunţat - Evan Almighty (part 1), Codruţa Creţulescu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer