noiembrie 2003
Hunted, The
Intriga: Un soldat american îşi pierde minţile în războiul din Iugoslavia, ucigând oameni cu brutalitate, iar singurul care îl poate opri este chiar instructorul său din armată.

Comentarii:

Un soldat din Iugoslavia ajunge şi el (ca mai în toate cazurile) să vadă în faţa ochilor numai corpuri dezmembrate, cranii arzânde şi schelete, aşa că o ia razna şi, întors acasă, începe să măcelărească oameni. Există o scenă de război, o scenă de vânătoare în pădure şi o alta cu un lup prins într-o capcană care fac din prima jumătate de oră a lui The Hunted o tentativă onorabilă.

Dar restul filmului lui William Friedkin (care ne-a surprins de două ori la rând cu The French Connection şi Exorcistul, şi cam atât) - scris de trei scenarişti!! - e jale: urmează obişnuitul joc de-a şoarecele şi pisica (evident, nu mai ştii care-i şoarecele şi care-i pisica), o cafteală între Del Toro şi Jones, o urmărire lungă de vreo jumătate de oră (palpitantă ca o poveste pentru copii mici) şi altă caftelă între Jones şi Del Toro (între cele două, cu destule umpluturi, întinzându-se filmul lui Friedkin, lung de 90 de minute).

Este oarecum fascinant să vezi în ce hal o poate da în bară progresiv un trio oscarizat: Friedkin (regizor) pentru Filiera franceză, Del Toro şi Tommy Lee Jones (actori) pentru Traffic, respectiv Evadatul (nici măcar ei n-au ce arăta în asemenea roluri "complexe"). Probabil că pentru cunoscătorii pregătiţi dinainte pentru "spectacol", va fi o experienţă interesantă. Fără cei trei, pesemne că nici nu te-ai fi dus (povestea este oricum un remix jalnic de Rambo şi Evadatul - se vede de la o poştă).

O totală pierdere de timp...

Regia: William Friedkin Cu: Tommy Lee Jones, Benicio del Toro, Connie Nielsen

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus