Re:publik / februarie 2008
Au încercat să-mi vîndă filmul cam aşa: "Ceea ce a făcut pentru apă Jaws ar face pentru lumea medicală Awake." Ceea ce m-a intrigat, dar e doar bullshit de PR.

Actori care nu pot să joace, Hayden infam pentru Anakin, care face feţe-feţe şi scabros de decorativa Alba, drama lui peşte. Doamnelor şi domnilor, aşa ceva se numeşte chiftea, dar chifteaua se poate mînca, aceasta e doar indigestă. Se bazează pe afirmaţia că în fiecare an, în timpul operaţiei, unul din 700 de pacienţi rămîne conştient sub anestezie. Şi iacă, ce s-ar întîmpla atunci cînd operaţia e menită să te ucidă pentru averea colosală pe care o ai. Dar aici pacientul Hayden îşi iese din corp şi face ture şi îşi rezolvă şi o traumă blocată în copilărie, legată de Moş Crăciun şi nu numai.

Singura persoană credibilă din film este mama, Lena Olin, care joacă "la grande drame" şi care merita un film mai bun. Cum am auzit că este coreanul Ri-teon (Wide Awake), bazat pe aceiaşi premiză. O idee bună pentru un episod din Twilight Zone sau Alfred Hitchcock Presents, dar ratată cu mare precizie de chirurgii din spatele acestei scriituri facil-senzaţionaliste.

Filmul newcomerului Joby Harold este targetat publicului tînăr, credul şi neavizat, căruia i-a fost marketat şi Disturbia, thrillere pe formule clasice sau remake-uri la toate horror-urile non-americane. Coma al lui Michael Crichton (1978) după romanul lui Robin Cook, a cărui conspiraţie îţi dădea fiori reci, rămîne un model de thriller medical adult, care poate fi căutat şi vizionat în locul acestui surogat de gen.


Awake, SUA 2007
Scenariul şi regia: Joby Harold.
Imaginea: Russell Carpenter.
Cu: Hayden Christensen, Jessica Alba, Lena Olin, Terrence Howard, Christopher McDonald.
Durata: 84 min.
Regia: Joby Harold Cu: Hayden Christensen, Jessica Alba, Terrence Howard, Lena Olin, Christopher McDonald

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus