Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  21

Seducţia blackjack-ului - 21


Eddie's site, iunie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Ar trebui făcut un sondaj de genul: "Când intri într-un cazinou, la ce masă eşti tentat să-ţi rişti averea? Ruletă? Blackjack? Poker?". Nu sunt convins că răspunsurile ar "migra" în mod covârşitor către una dintre variante, fiindcă fiecare are "nurii" ei şi prin urmare fanii ei. Dar sunt convins de un lucru: jocul de blackjack - sau 21 cum îl ştim din copilărie - are o fascinaţie aparte, ca o femeie frumoasă care zâmbeşte misterios în colţul gurii şi te cheamă în separeu pentru un pahar.

Regizorul australian Robert Luketic, sedus la rândul lui de acest joc, a făcut un film după un fapt real. Câţiva studenţi eminenţi de la Harvard, abil conduşi din umbră de un profesor de-al lor, merg în Las Vegas unde câştigă munţi de dolari punând în aplicare un abil plan de "numărare" a cărţilor în jocul de blackjack. Nimic în afara legii, doar un algoritm complicat şi o cooperare perfectă (şi secretă) în interiorul cazinoului. Numai că Vegasul are propriile reguli (şi camere video), aşa că în cele din urmă totul e dat în vileag.

Un film aparent simpatic şi inteligent, un fel de Ocean's Eleven al jocului de cărţi, cu un Kevin Spacey (profesorul) relaxat şi dur în acelaşi timp şi cu un Jim Sturgess (genialul) care îşi urmează îndeaproape mentorul. Finalul e întors în cel mai pur happy-end american (mă-ndoiesc că el urmează povestea reală) şi toată lumea rămâne cu senzaţia că lucrurile în viaţă pot fi mai simple ca sorbitul unui cocktail pe o plajă din Caraibe.

 Toate articolele despre 21


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Eduard Ţone


Alte articole

 Ghinion cu mize mari - 21, Andreea Chiriac Hentea
 Inox pe post de argint - 21, Mihnea Columbeanu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer