Hotnews.ro / august 2008
De ce trebuia dezgropată "Mumia" pentru a treia oară? Pentru că primele două au adus producătorilor o căruţă de galbeni? Nici nu ştii a spune ce îţi displace mai mult la filmul ăsta. Povestea găurită? Regia inexistentă? Stupizenia efectelor speciale? Absenţa umorului? În orice caz, Hollywoodul s-a racordat la Olimpiada de la Beijing, înviind - şi făcând astfel praf - şi mitul armatei de teracotă a împăratului Qin Shi Huang.

Care împărat, deşi interpretat de Jet Li, nu e memorabil decât prin faptul că îşi sparge singur figura la propriu (poate că la nervi), dar oricum i se regenerează. Iar Michelle Yeoh, încă de la prima apariţie (în chip de vrăjitoare care-l "teracotizează" etern pe împărat) pare decupată din Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Brendan Fraser e aşa cum îl ştim (el nu prea spune multe), Maria Bello brunetă e prea exaltată (probabil pentru că a preluat personajul refuzat de Rachel Wiesz), John Hannah joacă cu două octave mai sus (ca într-o continuă beţie, oricum şi el pe lângă rol), iar nou-venitul în cinema Luke Ford e neverosimil ca fiu al unor oameni cu 13-14 ani mai în vârstă decât el.

Lor li se adaugă un pâlc de Yeti cu dinţi galbeni (care par neterminaţi, ca şi cum s-ar fi luat curentul la calculator), soldaţii de teracotă folosiţi de împărat ca masă de manevră pentru recucerirea prestigiului pierdut, precum şi armata "morţilor vii buni", adică nişte schelete care, atunci când se lovesc din greşeală şi-şi mai pierd câte un craniu, furnizează singurul moment comic din film.

Cu excepţia ieşirii din pământ a armatei de teracotă resuscitate, efectele speciale n-au nimic special, deci n-au cum să pună în umbră povestea. Filmul e idiotizant încă de la primele secvenţe. Nu merită efortul.

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor / Mumia 3: Mormântul Împăratului Dragon
regia Rob Cohen,
cu: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, John Hannah, Luke Ford, Michelle Yeoh.
Regia: Rob Cohen Cu: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, John Hannah, Michelle Yeoh, Luke Ford, Isabella Leong

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus