Eddie's site / august 2008
De când computerul ne-a invadat cu brutalitate vieţile, ni s-au duc dracului şi percepţiile asupra cinematografiei adevărate. Prin urmare şi în acest domeniu trebuie să înghiţim găluşti înfăşurate în pixeli, frumos împachetate în biţi şi coduri. În acest ocean în care unii mai retrograzi mor de foame, încercăm să pactizăm, căutând cele mai bune compromisuri. Le găsim rareori - Matrix a dat într-o oarecare măsură tonul, dar, se ştie, întotdeauna primul ia caimacul şi-i lasă pe cei care-l urmează să se chinuiască pentru a ajunge la gloria lui.

Bun. Ca să o scurtez, Wanted e genul de film tip-Matrix, care încearcă să te bată pe spate şi să-ţi devină prieten abuzând de câteva atuuri. O poveste trasă de păr dar până la urmă acceptabilă (un biet contabil nefericit se trezeşte antrenat pentru a deveni criminal), câţiva actori de prim rang, între care recent accidentatul şi în pragul divorţului Morgan Freeman dar şi veşnic încântătoarea Angelina Jolie, câteva efecte care stârnesc aplauzele naivilor (gen cum să tragem cu pistolul şi glonţul să o ia pe după colţ) şi o salată de sânge, ingredientul succesului pentru orice film care-şi doreşte box-office în secolul violenţei.

Tot acest mix fac din Wanted un film agreabil, pe care dacă nu-l iei în serios ai toate şansele să-l povesteşti prietenilor la beţie. V-aş recomanda să aşteptaţi răbdători momentul în care Angelina iese, golaşă şi cu spatele, dintr-un soi de bazin de refacere. Face toate gloanţele (oarbe) risipite în producţia kazahului Bekmambetov, deja celebrul autor al peliculei Night Watch.

Wanted, 2008
Regia: Timur Bekmambetov.
Cu: James McAvoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie.

(3 stele)
Regia: Timur Bekmambetov Cu: James McAvoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie, Terence Stamp, Thomas Kretschmann

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus