octombrie 2008
Articole diverse
13, 14 şi 15 octombrie 2008, orele 19h, Sala Elvira Popescu

Mână libera lui... este o întâlnire propusă de Institutul Francez din Bucureşti. În fiecare lună la Sala Elvira Popescu, un regizor român contemporan vine să-şi prezinte ultimul film, subtitrat în franceză, precum şi două filme franţuzeşti care l-au marcat ca cinefil sau care l-au inspirat în calitate de cineast. Mînă liberă lui... este deci o ocazie unică pentru publicul francofon dar şi pentru toţi cinefilii, de a-i descoperi pe cineaştii români şi de a discuta cu aceştia.

Născut în 1953, Radu Vasile Igazság este artist vizual, realizator de cinema şi fotograf. Licenţiat al Institutului de Arte "Ion Andreescu" din Cluj, a urmat cursuri postuniversitare de film de animaţie la UNATC. În prezent, predă la Universitatea de Arte din Bucureşti şi, din anul 1990, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici şi al Uniunii Cineaştilor din România.

13 octombrie 2008, ora 19
O scurtă poveste / Brève histoire, de Radu Vasile Igazság,
România, 2007 - 1h20 - Film de animaţie - Versiune în română, subtitrată în franceză

Filmul este o călătorie în istoria filmului românesc de animaţie. O călătorie înapoi în timp, dar şi o călătorie, cu ajutorul vechilor filme, spre publicul de astăzi. Şi totodată un film documentar.

14 octombrie 2008, ora 19
Integrala filmelor lui Alexandre Alexeieff

Filme pe ecran cu ace, filme publicitare, eseuri şi studii, documentarul A propos de Jivago (1960) - toate realizate de Alexandre Alexeieff. Programul mai conţine documentarul Ecranul cu ace (1972), de Norman McLaren, şi o demonstraţie live de animaţie pe ecran cu ace, susţinută de Radu Vasile Igazság.

15 octombrie 2008, ora 19
Persepolis, de Marjane Satrapi şi Vincent Paronnaud
Cu (vocile actorilor): Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve... - Franţa, 2007 - 1h35 - Animaţie - În limba franceză, subtitrare în romană - Nominalizat la Premiile Oscar 2008

Teheran, 1978: Marjane, o fetiţă de opt ani, urmăreşte cu bucurie evenimentele ce duc la izbucnirea Revoluţiei care va aduce căderea şahului şi a regimului său...

Biletele vor fi puse în vânzare cu 30 de minute înainte de începerea proiecţiilor.
Preţul unui bilet: 7 RON.

Eveniment organizat de Institutul Francez din Bucureşti.
Parteneri media: RFI România, Cinemagia, Liternet şi Lepetitjournal.com.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus