Observator Cultural / octombrie 2008
Timp de patru zile, Teatrul Odeon (iniţiatorul programului) va fi scena unei întregi serii de evenimente dedicate teatrului polonez contemporan, găzduind o mulţime de evenimente, de la vernisajul unei expoziţii de afişe la lansarea celei dintîi antologii de dramaturgie actuală (intitulată, ea însăşi, Made in Poland) şi de la montări de texte noi la teatru de umbre. La conferinţa care va însoţi o lectură după una dintre piesele publicate de Editura ART vor participa doi importanţi critici varşovieni, Roman Pawlowski (autorul prefeţei antologiei) şi Maciej Nowak, directorul Institutului de Teatru din capitala Poloniei. Urmînd să continue, la sfîrşitul lui octombrie 2008, la Tîrgu Mureş, în cadrul Festivalului Dramafest, "stagiunea poloneză" aduce în România voci dintre cele mai dinamice ale acestui teatru, în ceea ce ar trebui să fie o deschidere de drum către un dialog artistic central-est-european original.


Zilele Teatrului Polonez la Teatrul Odeon


20 octombrie 2008
ora 19.00 - vernisajul unei expoziţii de afişe poloneze de teatru
Spectacolul cu piesa Moartea Omului-Veveriţă de Malgorzata Sikorska-Miszczuk, prezentat de Teatrul UstaUsta/2xu din Poznan.

21 octombrie 2008
ora 19.00 - conferinţă dedicată dramaturgiei poloneze contemporane, cu participarea lui Maciej Nowak, directorul Institutului Teatral "Zbigniew Raszewski" din Varşovia, Roman Pawlowski, critic de teatru, jurnalist, Tadeusz Slobodzianek, dramaturg, regizor de teatru, directorul Teatrului Laboratorium Dramatu din Varşovia, Iuliei Popovici, critic de teatru, jurnalist.
ora 20.00 - spectacol-lectură cu piesa Made in Poland de Przemyslaw Wojcieszek

22 octombrie 2008
ora 11.00 - workshop pentru studenţii UNATC, susţinut de actorii Teatrului "Okno" (Teatrul Umbrelor) din Suprasl.
ora 19.00 - lansarea antologiei dramaturgiei poloneze contemporane Made in Poland, Editura Art, 2008.
Spectacolul cu piesa Călătorie la Buenos-Aires de Amanita Muskaria, prezentat de Teatrul "Stefan Jaracz" din Lódz.

23 octombrie 2008
ora 11.00 - workshop pentru studenţii UNATC, susţinut de actorii Teatrului "Okno" (teatrul umbrelor) din Suprasl.
ora 19.00 - spectacolul cu piesa Dragostea lui Don Perlimplin şi a Belisei după F.G. Lorca, prezentat de Teatrul "Okno".

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus