octombrie 2008
Festivalul Naţional de Teatru 2008
Pe lângă prestigioasele teatre bucureştene care au sprijinit ani de-a rândul Festivalul Naţional de Teatru, alte spaţii şi-au deschis porţile pentru a găzdui spectacole din selecţia 2008. În afară de Teatrul "Ion Creangă", un teatru profesionist destinat copiilor şi tinerilor, care se alătură în fiecare an Festivalului Naţional de Teatru, pentru această ediţie, Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" a devenit un spaţiu recâştigat.

Cu toate că pe timpul stagiunii aceste două teatre au un repertoriu deosebit şi specific, în perioada Festivalului Naţional de Teatru acestea se îmbogăţesc şi îşi diversifică oferta culturală.

Teatrul "Ion Creangă" găzduieşte două spectacole valoroase din secţiunea Spectacole invitate din străinătate. Acestea sunt Călugărul Negru de A.P. Cehov, regizat de Kama Ginkas şi Karl Marx: Capitalul, Volumul 1 de Rimini Protokoll. Un alt spectacol-eveniment prezent pe scena Teatrului "Ion Creangă" este Odihna de Mihai Măniuţiu, după un text de George Banu.

Sala Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" este exclusiv dedicată secţiunii Spectacole româneşti de top, prin găzduirea a trei spectacole prestigioase: Caligula de Albert Camus, regizat de Victor Ioan Frunză, Electra după Euripide, regizat de Sorin Militaru şi Hamlet după William Shakespeare, regizat de Radu-Alexandru Nica.

Nu trebuie să rataţi!
La Teatrul "Ion Creangă" Călugărul Negru se va juca pe 1 noiembrie, ora 18.00, 2 noiembrie, ora 21.00, pe 3 noiembrie, ora 18.00; Karl Marx: Capitalul, Volumul 1 se va juca pe 5 noiembrie, ora 21.00 şi pe 6 noiembrie, ora 18.00; iar Odihna se va juca pe 8 noiembrie, de la ora 18.00 şi de la ora 20.30.

La Teatru Naţional de Operetă Caligula se va juca pe 1 noiembrie, ora 21.00 şi pe 2 noiembrie, ora 18.00; Electra se va juca pe 3 noiembrie, ora 21.30 şi pe 4 noiembrie, ora 19.00; iar Hamlet se va juca pe 5 noiembrie, ora 21.30 şi pe 6 noiembrie, ora 18.00.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus