Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Naţional de Teatru 2008

Spaţii recâştigate pentru FNT 2008!


octombrie 2008
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Pe lângă prestigioasele teatre bucureştene care au sprijinit ani de-a rândul Festivalul Naţional de Teatru, alte spaţii şi-au deschis porţile pentru a găzdui spectacole din selecţia 2008. În afară de Teatrul "Ion Creangă", un teatru profesionist destinat copiilor şi tinerilor, care se alătură în fiecare an Festivalului Naţional de Teatru, pentru această ediţie, Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" a devenit un spaţiu recâştigat.

Cu toate că pe timpul stagiunii aceste două teatre au un repertoriu deosebit şi specific, în perioada Festivalului Naţional de Teatru acestea se îmbogăţesc şi îşi diversifică oferta culturală.

Teatrul "Ion Creangă" găzduieşte două spectacole valoroase din secţiunea Spectacole invitate din străinătate. Acestea sunt Călugărul Negru de A.P. Cehov, regizat de Kama Ginkas şi Karl Marx: Capitalul, Volumul 1 de Rimini Protokoll. Un alt spectacol-eveniment prezent pe scena Teatrului "Ion Creangă" este Odihna de Mihai Măniuţiu, după un text de George Banu.

Sala Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" este exclusiv dedicată secţiunii Spectacole româneşti de top, prin găzduirea a trei spectacole prestigioase: Caligula de Albert Camus, regizat de Victor Ioan Frunză, Electra după Euripide, regizat de Sorin Militaru şi Hamlet după William Shakespeare, regizat de Radu-Alexandru Nica.

Nu trebuie să rataţi!
Sageata La Teatrul "Ion Creangă" Călugărul Negru se va juca pe 1 noiembrie, ora 18.00, 2 noiembrie, ora 21.00, pe 3 noiembrie, ora 18.00; Karl Marx: Capitalul, Volumul 1 se va juca pe 5 noiembrie, ora 21.00 şi pe 6 noiembrie, ora 18.00; iar Odihna se va juca pe 8 noiembrie, de la ora 18.00 şi de la ora 20.30.

Sageata La Teatru Naţional de Operetă Caligula se va juca pe 1 noiembrie, ora 21.00 şi pe 2 noiembrie, ora 18.00; Electra se va juca pe 3 noiembrie, ora 21.30 şi pe 4 noiembrie, ora 19.00; iar Hamlet se va juca pe 5 noiembrie, ora 21.30 şi pe 6 noiembrie, ora 18.00. Toate articolele despre Festivalul Naţional de Teatru 2008


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Împărăţia mea pentru încă puţină viaţă - Regele moare la Festivalul Internaţional de Teatru Poveşti, Alba Iulia, şi la FNT, 2018, Răzvan Rocaş
 Selecţia ca act performativ - FNT 2008, Mihaela Michailov
 Suficienţa naţională - FNT 2008, Magdalena Boiangiu
 Prinzînd polemica de coadă - FNT 2008, Iulia Popovici
 Pe marginea Festivalului Naţional de Teatru 2008: o tentativă de polemică, Cristina Modreanu
 Toate articolele despre Festivalul Naţional de Teatru 2008


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer