noiembrie 2008
Festivalul Naţional de Teatru 2008
Duminică, 02.11.2008

Sunetul tăcerii. Concertul lui Simon şi Garfunkel care n-a avut loc niciodată la Riga în 1968
Regia şi scenariul: Alvis Hermanis
Minunat. O melancolie curată, dulce, tandră, plină de imaginaţie şi candoare. Despre vremuri în care iubirea traduce totul, iar muzica curge gârlă şi ne însoţeşte fiecare pas. O să zâmbiţi mult. O să vreţi să dansaţi poate. Mergeţi de-l vedeţi. Nimeni nu scoate un cuvânt în piesa asta. E vrajă. V-am pus mai jos o parte din muzica spectacolului. Vi-l recomand din toată inima. O să vreţi să-i strângeţi în braţe. Sunt frumoşi, haioşi şi buni. O alifie care alină pentru cei ce mai cred în make love, not war. Cel puţin pentru o vreme.


(The Sound of Silence)


(Mrs. Robinson)


(Old Friends)


(Scarborough Fair)


(Bridge Over Troubled Water)







Umbra albastră, de Bryan Reynolds
Regia: Răzvan Mureşan (Teatrul Naţional "Lucian Blaga", 2008)
Ţipat. Plictisitor. Isteric. Se vrea satiric, probabil. Se vor amuzanţi. Din păcate, nu le iese. Am părăsit sala după 20 de minute. Nu am vrut să-mi risipească mirajul spectacolului la care asistasem înainte. M-am întors la muzică.

* Aceste rânduri nu au titlul de cronică, ci sunt o mărturie personală a reacţiilor faţă de spectacolele din cadrul FNT 2008 la care asist în calitate de simplu spectator.

2 comentarii

  • Multumeeesc..
    [membru], 03.11.2008, 09:14

    Mihaela, multumesc mult pentru filmuletele postate... Sunt superbe, la fel ca si spectacolul. Cred ca m-ar tine sa il vad o data pe saptamana fara probleme.

  • RE: Multumeeesc..
    [membru], 03.11.2008, 10:41

    Asta simt și eu. Cu tot dragul. Răspândește vestea.

    Mihaela

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus