decembrie 2008
Concert Emir Kusturica & The Non Smoking Orchestra, 2008
Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra au dat o petrecere de pomina pe 10 decembrie 2008 la Sala Palatului. Antrenaţi într-un ritm drăcesc punk rock, cu influenţe folclorice balcanice, peste 2.500 de spectatori au plecat acasă cu bătături în palme de la exces de aplauze. Dovedind că Moldova nu e cu nimic mai prejos ca Serbia, Zdob şi Zdub au susţinut o reprezentaţie foarte bine primită în deschidere. Concertul a fost organizat de Events.

Undeva la limita între teatru şi cabaret, cu trimiteri la lumea spectaculoasă şi ireală pe care o regăsim şi în filmele sale, Emir Kusturica a mai regizat o capodoperă. Concertul susţinut alături de The No Smoking Orchestra la Sala Palatului a oferit o mulţime de secvenţe inedite, de la hore alături de publicul înfierbântat până la acrobaţii din diverse poziţii mai puţin ortodoxe ale solistului. În cazul în care nu ştiau până acum, românii au aflat că sârbii pot cânta la vioară şi la chitară din orice poziţie, cu spatele, din genunchi, sau folosind un arcuş de aproape 2 metri susţinut de spectatori.

Kusturica a trecut rând pe rând de la postura de chitarist la cea de percuţionist. Un antierou desăvârşit, costumat indecis între Superman şi Batman, vocalul trupei, Nenad Jankoviæ ("Dr. Nele Karajliæ") a petrecut mai mult timp printre spectatori decât pe scenă, a fraternizat cu publicul şi şi-a demonstrat din plin background-ul de fost protagonist al unui serial satiric foarte popular în patria sa.

Set-list complet Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra: Sas Jekh Len / Unza Unza Time / Life is a miracle / Upside down / Meine Stadt / MTV / Pitbull Terrier / Was Romeo really a jerk? / Devil în the business class / Evergreen / Vasja / Wanted Man / Bubamara.

Mulţumim pe această cale partenerilor: Urban, Comunicatedepresa.ro, Media Image, precum şi partenerilor media: Radio Zu, Jurnalul Naţional, Ziua, Compact, Şapte Seri, Autoexpert, On Move Media, Anyplace.ro, Bestmusic.ro, Hotnews.ro, Liternet.ro, Metropotam.ro, Muzicabuna.ro, Port.ro, Musicxpress.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus