februarie 2009
Gala Premiilor Gopo stă să înceapă la Bucureşti, unde Fratelli Studios va deveni pentru o seară locul de întâlnire al celor mai importanţi membri ai industriei de film din România, dar şi a invitaţilor lor speciali. Organizatorii pregătesc numeroase momente-surpriză în cadrul festivităţii programate luni, 2 martie 2009, la ora 20:00.

Pentru prima dată în scurta istorie a Premiilor, gazda Galei este actriţa Maria Dinulescu, interpreta rolurilor de senzaţie din California Dreamin' (nesfârşit) şi Pescuit sportiv, câştigătoare în 2008 a premiului pentru Cea mai bună actriţă la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Salonic.

De pe lista invitaţilor care şi-au confirmat prezenţa la Gală nu lipsesc, actriţa Anamaria Marinca, regizorii Nae Caranfil, Radu Muntean, Radu Gabrea, Radu Jude, proaspătul câştigător al Premiului CICAE la Festivalul de la Berlin pentru lung metrajul său de debut, Cea mai fericită fată din lume, sau Tudor Giurgiu. La Gală se vor afla şi regizorii români ale căror filme au fost sau vor fi proiectate pe marile ecrane din ţară în 2009: Adrian Sitaru, Stere Gulea, Dan Chişu, Lucian Georgescu sau Constantin Popescu Jr.. Printre VIP-urile prezente la Fratelli Studios se numără Oana Pellea, Margareta Pâslaru, Maria Popistaşu, membră în juriul Premiilor din 2009, Dan Bordeianu, Mihaela Rădulescu, Liviu Mihaiu sau Adrian Ursu.

Premiul Special pentru contribuţia importantă adusă de un tehnician la dezvoltarea cinematografului românesc va fi înmânat în acest an inginerului de sunet Andrei Pap, colaboratorul unor regizori precum Dinu Cocea, Lucian Pintilie, Dan Piţa, Manole Marcus, Geo Saizescu, Nicolae Mărgineanu, Cristian Mungiu sau Titus Muntean, în vreme ce Premiul pentru Susţinerea Cinematografului Românesc va fi acordat lanţului multiplex israelian Cinema City.

Pe lângă aceste trofee, lista premiilor mai cuprinde şi distincţii acordate de Romanian Society of Cinematographers, cea mai prestigioasă asociaţie profesională a operatorilor din România, şi Cotidianul, care va răsplăti un cineast român preocupat de literatură cu un Premiu Special.

Cele mai importante momente ale Galei Premiilor Gopo vor fi transmise în direct şi în exclusivitate de Realitatea TV. Telespectatorii postului de ştiri vor putea urmări înregistrarea celei de-a treia ediţii a Galei Premiilor Gopo, sâmbătă, 7 martie 2009, de la ora 22:00.

Cea de-a treia ediţie a Galei Premiilor Gopo va avea loc pe 2 martie 2009, în Bucureşti, la Fratelli Studios. Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Fratelli Studios.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus