Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Cea mai fericită fată din lume

Radu Jude, dublu premiat la Festivalul de la Sofia - Cea mai fericită fată din lume


martie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Debutul în lung metraj al regizorului Radu Jude, Cea mai fericită fată din lume, prezentat în Competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Sofia (9-15 martie 2009) a încântat juriul criticilor de film, obţinând Premiul FIPRESCI.

Filmul lui Radu Jude adaugă astfel încă un premiu în palmaresul început în urmă cu o lună la Festivalul de la Berlin, cu Premiul C.I.C.A.E (Confédération Internationale des Cinemas d'Art et d'Essai).

Pe lângă prezenţa alături de alţi 11 regizori în Competiţia Internaţională a Festivalului de la Sofia, Radu Jude a fost prezent, împreună cu producătoarea Ada Solomon, şi în cadrul Sofia Meetings - una dintre cele mai importante pieţe de industrie cinematografică din sud estul Europei, axate pe întâlniri şi pitch-uri ale profesioniştilor din industria de film. Proiectul lor, Toată lumea din familia noastră (scris de Corina Sabău şi Radu Jude), a fost desemnat Cel mai bun proiect prezentat în cadrul Sofia Meetings. Este al doilea an consecutiv când Ada Solomon obţine acest premiu, anul trecut proiectul câştigător fiind Medalia de onoare (scris de Tudor Voican, regia Călin Netzer).

Premiul se acordă în urma votului profesioniştilor din industrie prezenţi la prezentarea proiectului. În acest an peste 45 de profesionişti din toată lumea au participat la Sofia Meetings şi au votat unul dintre cele 22 de proiecte selectate şi prezentate în cadrul întâlnirilor din această ediţie.

Toată lumea din familia noastră obţine astfel prima recunoaştere internaţională, la puţin timp după excluderea sa dintre câştigătorii ultimei sesiuni de concurs organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei, pe motivul ambiguu de "conflict de interese".

Premiul obţinut de Toată lumea din familia noastră la Sofia aduce cu el o participare gratuită la Cannes' Producers Network, o selecţionare la forumul de co-producţii Crossroads de la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic şi 5.000 euro oferiţi de studiourile Nu Boyana.

Primul film de lung metraj semnat de Radu Jude şi produs de Hi Film Productions, Cea mai fericită fată din lume, va avea premiera în România în data de 8 mai 2009, în cadrul Festivalului Filmului European, urmând să intre pe ecranele din toată ţara în data de 15 mai 2009. Filmul va putea fi vizionat în avanpremieră în România în cadrul Festivalului Internaţional de Film B'EST, în data de 26 martie 2009.
 Toate articolele despre Cea mai fericită fată din lume


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Despre o anume inocenţă neprotejată - Radu Jude , Marian Rădulescu
 10 ani cu filmul românesc. Episodul 9 - Anul 2009, Iulia Blaga
 Fericirea care-ţi stă-n gât - Cea mai fericită fată din lume, Cezar Paul-Bădescu
 Nu mă consider un autor de cinema - Cea mai fericită fată din lume, Roxana Călinescu, un interviu cu Radu Jude
 Fericire Multifruct - Cea mai fericită fată din lume, Iulia David
 Toate articolele despre Cea mai fericită fată din lume


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer