martie 2009
Festivalul de film B-EST 2009
Duminică 29 martie 2009, a avut loc Gala de decernare a premiilor celei de-a 5-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film BucharEST (B-EST). Evenimentul a fost prezentat de către directoarea B-EST IFF, doamna Dana Dimitriu Chelba şi de către criticul de film Irina Margareta Nistor.

S-au decernat trei premii de excelenţă: Gheorghe Dinică, Adela Mărculescu şi Radu Beligan.

Palmares complet

Scurtmetraj

Cel mai bun scurtmetraj studenţesc a fost câştigat de Lungul drum spre casă (r. Anamaria Chioveanu) iar El ataque de los robots de Nebulosa-5 (r. Txema García Ibarra) a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj al acestei ediţii.

Documentar

Juriul format din Irina Margareta Nistor, Laurenţiu Damian şi Horia Murgu a decis să acorde o menţiune specială pentru Supermen of Malegaon (r. Faiza Ahmad Khan), iar premiul secţiunii a fost câştigat de They Came To Play (r. Alexandru Rotaru)

Lungmetraj

Premiul Publicului - Absurdistan (r. Veit Helmer)


Juriul format din Mircea Bunescu, Alin Ludu Dumbravă, Pjer Zalica, Andrei Plakhov şi Nik Powell (preşedintele juriului) a decis după cum urmează:

Menţiune specială - Kenishi Morimoto pentru rolul din Monsieur Morimoto (r. Nicola Sornaga)

Cea mai bună imagine - Giorgi Beridze (Absurdistan)

Cel mai bun scenariu - Radu Jude & Augustina Stanciu (Cea mai fericită fată din lume)

Cel mai bun regizor - Bouli Lanners (Eldorado)

Trofeul B-EST IFF - Eldorado (r. Bouli Lanners)

Vă reamintim că selecţia filmelor prezentate în cadrul festivalului a fost alcătuită de către criticul de film Andrei Creţulescu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus