aprilie 2009
Sala Palatului va găzdui miercuri, 29 aprilie 2009, ora 20:00, concertul trupei Anathema. Vincent şi Daniel Cavanagh, Lee Douglas, Les Smith, Jamie Cavanagh şi John Douglas vin în formaţie completă.

Va fi primul concert Anathema cu toţi membrii trupei, la 15 ani distanţă de la ultima reprezentaţie din Bucureşti în această formulă. După Anathema Unplugged de la Cisnădioara din 2007, sold-out încă din primele două ore de la anunţare, apoi Sala de Festivităţii a Casei de Cultură Preoteasa vândută în 2008 în numai trei zile de la deschiderea caselor de bilete, Anathema vine la Sala Palatului cu toată trupa. Se anunţă un concert de nota zece pentru un public foarte special.

Anathema s-a format în Liverpool în 1990. Muzica lor nu poate fi încadrată într-un singur stil, Anathema a cântat de la Doom Metal până la rock atmosferic cu influenţe alternative. Din '93, de la Serenades, un album doom/death, a urmat The Silent Enigma cu un sound de gothic metal, apoi Eternity care a introdus elemente de rock progresiv şi alternativ.

Au urmat trei albume cu tentă alternativă: Alternative 4 în '98, Judgement în '99 şi A Fine Day to Exit în 2001. A Natural Disaster introduce elemente de rock simfonic pe un fond sonor care sună a rock alternativ. Muzica lor este melodioasă, de atmosferă, iar playlistul cuprinde şi numeroase preluări, de la Pink Floyd până la Iron Maiden.

În prezent, criticii comentează Hindsight, un album semi-acustic cu aranjamente orchestrale folosite pentru construcţia binecunoscutelor piese, dar şi o nouă compoziţie intitulată Unchained (Tales Of The Unexpected). Hindsight' va rămâne în prim plan până în iunie 2009 când va fi lansat Horizons, un album mult aşteptat de fanii Anathema.

Biletele în valoare de 60, 80, 100 şi 120 RON sînt puse în vânzare în reţeaua magazinelor Diverta şi online pe www.ticketpoint.ro şi www.myticket.ro.

Evenimentul este organizat de Future Production şi ARTmania.



(Deep)



(Lost Control)



(One Last Goodbye)



(The Silent Enigma)



(Are You There)


(Fragile Dreams)



(Judgement)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus