Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Cea mai fericită fată din lume

Un nou premiu FIPRESCI pentru Cea mai fericită fată din lume


mai 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Filmul Cea mai fericită fată din lume, în regia lui Radu Jude, a obţinut Premiul FIPRESCI în cadrul celei de-a şasea ediţii a Festivalului IndieLisboa - Festival Internaţional de Cinema Independent (23 aprilie - 3 mai 2009).

Acesta este al doilea Premiu FIPRESCI din palmaresul deja bogat al filmului, după cel obţinut în cadrul Festivalului de la Sofia. Cea mai fericită fată din lume a câştigat, de asemenea, Premiul CICAE (Confederation Internationale des Cinemas d'Arts et d'Essai) la Festivalul de la Berlin, Premiul pentru Cel mai bun scenariu (Radu Jude & Augustina Stanciu) în cadrul B-EST Intl. Film Festival şi Menţiune specială a Juriului pentru Cea mai bună actriţă (Andreea Boşneag) în cadrul festivalului goEast de la Wiesbaden, premiu "creat" special de juriul goEast pentru foarte tânăra actriţă, cu următoarea motivaţie: "Pentru modul extraordinar de sincer în care dă viaţă personajului, făcând publicul să creadă că ea este într-adevăr Delia Frăţilă şi nu doar o actriţă care interpretează un rol".

Publicul din România o va întâlni pe Cea mai fericită fată din lume începând cu 15 mai 2009, premiera filmului fiind programată în cadrul Festivalului Filmului European în data de 8 mai 2009, la Cinema Pro.

După lansarea din ţară, Cea mai fericită fată din lume pleacă la Cannes, unde va fi prezentată în cadrul Programului ACID (Association du Cinema Independant pour să Diffusion), organizat în cadrul festivalului de pe Croazeta în perioada 14-22 mai 2009.

 Toate articolele despre Cea mai fericită fată din lume


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Despre o anume inocenţă neprotejată - Radu Jude , Marian Rădulescu
 10 ani cu filmul românesc. Episodul 9 - Anul 2009, Iulia Blaga
 Fericirea care-ţi stă-n gât - Cea mai fericită fată din lume, Cezar Paul-Bădescu
 Nu mă consider un autor de cinema - Cea mai fericită fată din lume, Roxana Călinescu, un interviu cu Radu Jude
 Fericire Multifruct - Cea mai fericită fată din lume, Iulia David
 Toate articolele despre Cea mai fericită fată din lume


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer