Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Un duel

Teatrul şi discuţia de după - Un duel


24-FUN, ediţia Bucureşti, mai 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Spectacolele de teatru la care obişnuiesc să merg nu sunt complete fără discuţia de după. Plăcerea dezbaterii a ceea ce am văzut pe scenă (povestea, jocul actorilor, viziunea regizorului, decor) se satisface împreună cu prietenii la pub-ul din apropiere, atunci când nu mergem la un spectacol la Green ca să rămânem pur şi simplu în bar sau să ne mutăm pe terasă. Uneori am vrea să fie lângă noi autorul piesei, dacă nu e un clasic, sau fie şi aşa, un actor (poate cel mai frumuşel, nu neapărat cel mai talentat) şi chiar regizorul însuşi ca să ne lămurească ce caută intervenţii moderne în texte scrise acum sute de ani, de exemplu...

Şi dacă ai avea această ocazie, ca la festivalurile de film, când după proiecţii pe cale să devină celebre sau care sunt deja, regizorul rămâne în sală ca să răspundă la întrebări şi nedumeriri? Şi dacă ai putea rămâne la această discuţie de după ca în orice altă sală de teatru din Londra, Paris sau New York, unde se organizează dezbateri libere cu dramaturgi, regizori şi actori? Şi dacă nu ar trebui să faci pentru asta un mare efort, decât acela de a veni la Naţional, într-o duminică dimineaţă, să urmăreşti un spectacol de teatru care se oferă spre dezbatere. Ce ai face?

Duminică, 10 mai 2009, la Sala Atelier, după spectacolul Un duel de A.P. Cehov, îl ai invitat pe Alexandru Dabija la discuţia de după.


Cehov despre noi. Despre iubire şi ratare în viziunea lui Alexandru Dabija este o dezbatere cu publicul pornind de la spectacolul Un duel după A.P. Cehov, regia Alexandru Dabija, Teatrul Naţional din Bucureşti. Întâlnirea va avea loc în prezenţa regizorului şi a distribuţiei, va fi moderată de criticul Marina Constantinescu şi va începe după terminarea spectacolului, duminică, 10 mai 2009, ora 12.30, Sala Atelier. Toate articolele despre Un duel


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Claudia Cîrlig


Alte articole

 Galerie foto - Un duel, Augustin Bucur
 Un duel la malul mării, Doina Papp
 Un duel de idei, Liviu Ornea
 Duel Cehov-Dabija la Naţional - Un duel, Eugenia Anca Rotescu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer