24-FUN, ediţia Bucureşti / mai 2009
Spectacolele de teatru la care obişnuiesc să merg nu sunt complete fără discuţia de după. Plăcerea dezbaterii a ceea ce am văzut pe scenă (povestea, jocul actorilor, viziunea regizorului, decor) se satisface împreună cu prietenii la pub-ul din apropiere, atunci când nu mergem la un spectacol la Green ca să rămânem pur şi simplu în bar sau să ne mutăm pe terasă. Uneori am vrea să fie lângă noi autorul piesei, dacă nu e un clasic, sau fie şi aşa, un actor (poate cel mai frumuşel, nu neapărat cel mai talentat) şi chiar regizorul însuşi ca să ne lămurească ce caută intervenţii moderne în texte scrise acum sute de ani, de exemplu...

Şi dacă ai avea această ocazie, ca la festivalurile de film, când după proiecţii pe cale să devină celebre sau care sunt deja, regizorul rămâne în sală ca să răspundă la întrebări şi nedumeriri? Şi dacă ai putea rămâne la această discuţie de după ca în orice altă sală de teatru din Londra, Paris sau New York, unde se organizează dezbateri libere cu dramaturgi, regizori şi actori? Şi dacă nu ar trebui să faci pentru asta un mare efort, decât acela de a veni la Naţional, într-o duminică dimineaţă, să urmăreşti un spectacol de teatru care se oferă spre dezbatere. Ce ai face?

Duminică, 10 mai 2009, la Sala Atelier, după spectacolul Un duel de A.P. Cehov, îl ai invitat pe Alexandru Dabija la discuţia de după.


Cehov despre noi. Despre iubire şi ratare în viziunea lui Alexandru Dabija este o dezbatere cu publicul pornind de la spectacolul Un duel după A.P. Cehov, regia Alexandru Dabija, Teatrul Naţional din Bucureşti. Întâlnirea va avea loc în prezenţa regizorului şi a distribuţiei, va fi moderată de criticul Marina Constantinescu şi va începe după terminarea spectacolului, duminică, 10 mai 2009, ora 12.30, Sala Atelier.
De: A.P. Cehov Regia: Alexandru Dabija Cu: Gavril Pătru, Diana Dumbravă, Vlad Ivanov, Răzvan Oprea, Marius Rizea, Dan Tudor, Ioan Andrei-Ionescu, Ana Ciontea

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus