mai 2009
Luni, 25 mai 2009, la ora 18, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc vernisajul expoziţiei Actorii şi fotograful a fotografului Simion Buia. Va fi prezent actorul Ştefan Radof care va recita din cea mai recenta carte a sa de poezie.

Expoziţia cuprinde portrete ale marilor actori români, imagini care vor fi reunite în 2010 într-un album de artă fotografică. Chipurile celor pe care îi admirăm pe scene sau pe ecrane se dezvăluie, în imaginile realizate de Simion Buia, în ipostaze simple, cotidiene.

Simion Buia a revenit în România după 14 ani, pentru a-şi împlini un vis: "O carte cu cei mai buni actori români, aleşi pe sprânceană. Ei mor, domnule, şi câţi dintre ei au fotografii memorabile? Au murit Ştefan Iordache, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ernest Maftei, Ilarion Ciobanu, Florian Pittiş, Adrian Pintea, Colea Răutu şi Sorin Gheorghiu. (...) Arătaţi-mi un portret simplu al acestor actori" - îşi argumentează Simion Buia demersul.

Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Dusseldorf şi jurnalismul la Faculté Libre de Paris et d'Ile de France. Trăieşte în Dusseldorf şi în Bucureşti, unde organizează seminarii de tehnică şi artă fotografică.

Expoziţia este deschisă în perioada 25 mai - 8 iunie 2009 şi se va încheia cu o întâlnire cu actorul Eusebiu Ştefănescu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus