martie 2003
Tandreţuri pentru femei cu cei patru corifei
"Tandreţuri pentru femei cu cei 4 corifei", un spectacol unic, impresionant şi fermecător, pe care nu ar fi bine să-l pierdeţi, este programat luni 31 martie, ora 19.00, la Circul Globus.





"Tandreţuri pentru femei cu cei 4 corifei" este un concert dedicat doamnelor şi domnişoarelor dar asta nu înseamnă că el ar fi interzis bărbaţilor.

Biletele se pot găsi deja la Librăria Cărtureşti, Teatrul Naţional, Teatrul Nottara, Magazinul Muzica şi Circul Globus.

Vă este dor de Mircea Baniciu? Îl puteţi întâlni luni 31 martie, ora 19.00 într-un spectacol în care nu va veni singur, ci însoţit de prieteni vechi: Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Vintilă.

Vă este dor de "Andrii Popa", "Hanul ulciorului nesecat" şi, mai ales (atenţie, doamnelor!), "Dacă ai ghici" sau "Eşarfă în dar"? Veniţi alături de noi şi le veţi putea (re)asculta luni 31 martie, la Circul Globus.

L-am întrebat pe Mircea Baniciu ce crede despre acest spectacol, iar el ne-a declarat: "Am mai cântat împreună şi în "Tandreţuri mici pentru doamne şi gagici" anul trecut, la Sala Palatului şi spectacolul a fost o reuşită totală, dar atunci a fost altceva. La început mi-a fost teamă de această idee, dar cred că e bine să se întâmple. Este pentru prima oară când se face un spectacol de acest tip. Ne vom acompania cu chitările sau cu celelalte instrumente la care ştim să cântăm. Eu, la pian şi muzicuţă, ca şi Alexe. Alifantis, la acordeon şi percuţie. Ciocu' ştie să cânte la mandolină. Miza acestui spectacol va fi distracţia." Iar Mircea Vintilă a completat: "Vom cânta aşa cum o făceam în perioada noastră de început. Această idee minunată a lui Aurel Mitran m-a luat prin surprindere. Chiar l-am întrebat: Crezi că mai doreşte cineva să ne asculte cântând nişte piese în maniera pe care o făceam atunci? Mi-a răspuns că este convins de asta, că mulţi sunt nostalgici după acea perioadă. Acest spectacol este şi o revenire la un instrument care pe noi ne-a marcat foarte tare: chitara. În momentul de faţă, când totul a devenit foarte computerizat, sunetele foarte metalice şi ritmurile sincopate, ideea de a face un spectacol acustic, de a ne întoarce din nou la chitară este surprinzătoare. Fiecare vine cu piesele lui. Este vorba doar de un proiect. Nu înseamnă că fiecare nu-şi va vedea de treabă mai departe".
Cu: Alifantis, Andrieş, Baniciu, Vintilă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus