Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Seară de film la Institutul Cultural Român - Şapte filme premiate la NexT


iunie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Marţi, 2 iunie 2009, de la ora 18.00: Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) aduce la Seara de film şapte pelicule premiate la Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT 2009: Imn de Elad Keidan, 2 Porumbei de Runar Runarsson, Recruţi de Tom Harper, Nunta lui Oli de Tudor Jurgiu, Toate visele mele pe VHS de Timothy X Attack, Mortul nu aude clopotele de Benjamin Mirguet şi Taxi Wala de Lola Frederich. Prezintă criticul de film Andrei Gorzo.

Trofeul NexT, Premiul Cristian Nemescu pentru cea mai bună regie şi Premiul Andrei Toncu pentru cea mai bună coloană sonoră au fost acordate de Institutul Cultural Român.

Sageata Imn, regia: Elad Keidan, Israel, 2008, 36 min - Trofeul NexT: câteodată chiar şi cele mai comune zile iau o turnură neaşteptată, după cum descoperă un burlac la vârsta a doua din suburbie când pleacă să cumpere lapte într-un cartier din Ierusalim.
Sageata 2 porumbei, regia: Runar Runarsson, Islanda, 2008, 15 min - Premiul Cristian Nemescu pentru cea mai bună regie: un băiat timid trăieşte tipica pasiune şcolărească pentru o fată de aceeaşi vârstă, care e, din întâmplare, o prietenă de-a prietenului său.
Sageata Recruţi, regia: Tom Harper, coloana sonoră: Greg Marshall, Anglia, 2007, 15 min - Premiul Andrei Toncu pentru cea mai buna coloană sonoră: un profesor se loveşte de nepăsarea elevilor săi când încearcă să le vorbească acestora despre problemele mondiale. Dar aceştia vor primi o lecţie pe care nu o vor uita niciodată, una care le va schimba radical vieţile.
Sageata Nunta lui Oli, regia: Tudor Cristian Jurgiu, România, 2009, 22 min - Premiul pentru cel mai bun film românesc: singur în bucătărie, Dorel se pregăteşte pentru ceea ce pare a fi o petrecere. De fapt, este vorba de nunta fiului său, care are loc în SUA. Dorel va vedea nunta printr-o cameră web, alături de doi dintre prietenii fiului său. Pe micul monitor o vor cunoaşte pe mireasă, pe tatăl ei şi vor fi martori la ceremonie.
Sageata Taxi Wala, regia: Lola Frederich, Franţa, 2007, 16 min - Menţiune: un şofer de taxi îşi începe ziua conducând o femeie în jur de 40 de ani. Când ajung la destinaţie, şoferul de taxi realizează că locul respectiv nu mai există. În timp ce conduce, înţelege că femeia este complet pierdută. Nemaiputând să se întoarcă acasă, ea ştie un singur lucru: pe fereastra apartamentului ei se văd trecând trenurile.
Sageata Mortul nu aude clopotele, regia: Benjamin Mirguet, Franţa, 2007, 29 min - Menţiune: un cămătar din secolul al treisprezecelea contemplă destinul sufletului său în ultima zi pe care o are pe Pământ.
Sageata Toate visele mele pe VHS, regia: Timothy X Attack, Anglia, 2008, 13 min - Premiul publicului: James nu ratează nici unul din visele sale - le înregistrează pe toate direct pe VHS folosind tehnologia wireless Dreamspoon. Dar când Erica, o colegă de serviciu, trece pe la el într-o seară, aceasta găseşte ceva surprinzător printre titluri. Curiozitatea învinge, iar seara ia o turnură neaşteptată. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Spacer Spacer