iunie 2009
Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009
Fest'Asia 2009 a ajuns la jumătate! Ziua a cincea de proiecţii, marţi 23 iunie 2009, aduce la Cinema Scala un program cu totul special pentru iubitorii filmului asiatic: cea de-a treia parte a trilogiei horror din Honk Kong The Eye, lung metrajul-omnibus din secţiunea Anim'Asia, Eagle Talon: The Movie, thrillerul thailandez Body şi Short'Asia 3, cel mai aşteptat dintre cele trei programe de scurt metraje de la Fest'Asia alcătuiesc line-up-ul de marţi.

Cinefilii bucureşteni îşi pot începe ziua de vizionări la ora 14:30, cu filmul-colaj Eagle Talon The Movie: The Chancellor Only Lives Twice (Japonia, 2008), realizat de cunoscutul regizor de animaţie japonez Frogman, care grupează 11 dintre scurt metrajele sale polemice. La 17:00, cei care au ratat prima proiecţie a thriller-ului care a revoluţionat efectele speciale în cinematograful asiatic, thailandezul Body / Body sob 19 (2007), au ocazia să vadă multi-premiatul lung metraj al lui Paween Purijitpanya.

The Eye: Infinity / Gin Gwai 10 (Hong Kong-Tailanda-SUA, 2005), ultima parte a trilogiei horror-cult regizate de fraţii Danny şi Oxide Pang rulează la Cinema Scala de la ora 19:30, oferind din nou senzaţii tari în stil asiatic cinefililor bucureşteni.

Filmul spune povestea vacanţei ratate a hong kongezilor Ted, May, Kofei şi April, aflaţi în vizită în Thailanda la vărul lui May, Chongkwai. Aflaţi într-un tur de vizitare, tinerii văd un accident pe drum şi, întorşi acasă, se pun pe spus poveşti cu fantome. Chongkwai le arată o carte veche care explică în zece metode cum poţi vedea spiritele din jur, iar cei cinci urmează explicaţiile din carte. După ce Kofei dispare, April porneşte în căutarea lui, în timp ce Ted şi May pleacă în grabă către Hong Kong. Lucrurile se complică şi mai rău atunci când spiritele fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i împiedica pe cei doi să plece.

Cel de-al treilea calup de scurt metraje din programul Short'Asia încheie ziua la Cinema Scala. Programat la ora 22:00, Short'Asia 3 cuprinde o selecţie de şapte filme scurte-şoc din Coreea de Sud şi Thailanda, printre care şi premiatul The Perfect Red Snapper Fish (Coreea de Sud, 2005), un film în a cărui intrigă spectatorii Fest'Asia vor putea să regăsească ideea centrală a visual-ului de la această ediţie. Emoţionantul documentar Century of Love (r. Chalermrat Kaweewattana, 2007) şi drama socială Vagabond's Shoes (r. Prachaya Lampongchat, 2008), parte din secţiunea Focus Thailanda, sunt alte două titluri cu succes garantat la iubitorii de film asiatic din Bucureşti.

Între proiecţii sau înaintea acestora, spectatorii Fest'Asia sunt invitaţi să aprofundeze experienţa asiatică la barul şi gift shop-ul amenajate în foaierul cinematografului Scala pe toată durata festivalului.

Cea de-a patra ediţie a Fest'Asia, singurul festival de film Asiatic din Europa Centrală şi de Est, are loc în perioada 19-28 iunie 2009 la Cinema Scala, în Bucureşti. Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Estenest, în parteneriat cu Ogilvy Group, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Independenţa Film.
Sponsorul oficial al evenimentului este LG.



Sageata Descărcaţi catalogul Fest'Asia 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus