Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009

4000 de spectatori la Fest'Asia 2009


iulie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cea de-a patra ediţie a Fest'Asia - festivalul de film asiatic de la Bucureşti - a adunat la Cinema Scala, timp de 10 zile, aproape 4000 de spectatori dornici să urmărească o parte dintre cele mai apreciate filme produse în Asia în ultimii ani.

Într-un scurt discurs de închidere a festivalului, susţinut înaintea ultimei proiecţii din program, Vlad Ilicevici, directorul Fest'Asia, a mulţumit tuturor celor care au trecut pe la Scala în perioada 19-28 iunie 2009, dar şi presei care a acordat spaţii larg evenimentului, voluntarilor, partenerilor de la Ogilvy sau sponsorului oficial - LG Electronics România.

A Schoolgirl's Diary / Han nyeohaksaengeui ilgi (2006)- primul film nord coreean arătat pe un ecran de cinema din România după mai bine de 20 de ani - prezentat într-o proiecţie unică sâmbătă, 27 iunie, a fost hitul de box-office al festivalului, cei 600 de spectatori de la Scala putându-se de acum adăuga celor 8 milioane de nord coreeni care au urmărit pelicula lui Jan In-hak în cinematografele din ţara de origine. Thriller-ul poliţist sud coreean The Chaser / Chugyeogja (r. Hong-jin Na, 2008) prezentat sâmbătă, 20 iunie, de asemenea într-o proiecţie unică, a fost al doilea cel mai urmărit film de la Fest'Asia, iar hitul-surpriză al acestei ediţii a devenit o altă peliculă din Coreea de sud, horror-SF-ul independent Geo-Lobotomy / Noejeolgaesul (r. Kim Gok, Kim Sun, 2006), care a strâns la Cinema Scala miercuri, 24 iunie 2009, peste 400 de spectatori.

Succesul şi atenţia acordate de parteneri şi jurnalişti acestei ediţii - iniţial supra-numite "ultima ediţie a singurului festival de film asiatic din Centrul şi Estul Europei" - i-au pus pe gânduri pe organizatori, care iau în considerare varianta organizării unei a cincea ediţii, în condiţiile în care vor reuşi să găsească sponsori interesaţi să susţină acest eveniment inedit.

Cea de-a patra ediţie a Fest'Asia, singurul festival de film Asiatic din Europa Centrală şi de Est, s-a desfăşurat în perioada 19-28 iunie 2009 la Cinema Scala, în Bucureşti.
Festivalul a fost organizat de Asociaţia Culturală Estenest, în parteneriat cu Ogilvy Group, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Independenţa Film;
Sponsorul oficial al evenimentului. LG.Sageata Descărcaţi catalogul Fest'Asia 2009 aici. Toate articolele despre Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Fest'Asia 2009, festivalul-phoenix, Smaranda Şchiopu
 Răzbunări, în viaţă şi în moarte - Fest'Asia 2009, Mihai Fulger
 Proiecţia specială pentru copii şi două horror-uri cult încheie Fest'Asia 2009, Comunicat de presă
 Fenomenul A Schoolgirl's Diary - proiecţie-şoc la Fest'Asia 2009, Comunicat de presă
 Vineri la Fest'Asia 2009: filme de animaţie din Coreea de Sud, în proiecţie unică, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer