Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009

Proiecţia specială pentru copii şi două horror-uri cult încheie Fest'Asia 2009


iunie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Ultima zi de Fest'Asia 2009, duminică, 28 iunie 2009, începe la ora 14:30 cu o proiecţie specială destinată celor mai tineri spectatori ai festivalului. Un program de scurt metraje de animaţie realizate de studenţii Universităţii Naţionale de Arte din Seul. La Cinema Scala vor fi proiectate, astfel, cele mai bune 9 filme scurte de animaţie pentru copii realizate în perioada 2004-2008 la prestigioasa şcoală de film din Coreea de Sud.

Ziua a zecea a festivalului de film asiatic de la Bucureşti continuă cu alte câteva programe pe care cinefilii din Capitală nu trebuie să le rateze: de la ora 17:00, cel mai intens program de scurt metraje de la ediţia a patra, Short'Asia 3, selecţia de şapte filme din Coreea de Sud şi Thailanda printre care se numără şi The Perfect Red Snapper Fish (r. Bae Yong-keun, Coreea de Sud, 2005), una dintre peliculele care au inspirat conceptul vizual al festivalului din acest an.

Alone / Faet, horror-ul cult regizat de Parkpoom Wongpoom şi Banjong Pisanthanakun (cunoscuţi pentru Shutter, cel mai premiat horror asiatic al tuturor timpurilor), programat de la ora 19:30 în cadrul secţiunii Focus Thailanda, reprezintă highlight-ul ultimei seri de Fest'Asia, în care publicul festivalului va putea urmări pentru ultima dată prestaţia remarcabilă a debutantei Marsha Wattanapanich, într-un dublu rol de zile mari. Premiat la toate importantele festivaluri de gen de la Los Angeles, Toronto, Hong Kong sau Siges, filmul spune povestea plină de senzaţii tari a gemenelor Pim şi Ploy.

Dacă festivalul a fost deschis de prima parte a trilogiei The Eye, Fest'Asia se încheie, la ora 22:00, cu proiecţia cu cel mai recent dintre lung metrajele din cunoscuta serie horror, The Eye: Infinity / Gin Gwai 10 (r. Danny şi Oxide Pang, Tailanda-SUA, 2005). Chongkwai îşi întâmpină prietenii veniţi de la Hong Kong, pe Ted şi pe verişoara lui, May, pe Kofei şi pe iubita lui, April. Aflaţi într-un tur de vizitare, tinerii văd un accident pe drum şi, întorşi acasă, se pun pe spus poveşti cu fantome. Chongkwai le arată o carte veche care explică în zece metode cum poţi vedea spiritele din jur, iar cei cinci urmează explicaţiile din carte. După ce Kofei dispare, April porneşte în căutarea lui, în timp ce Ted şi May pleacă în grabă către Hong Kong, având de înfruntat pe drum voinţa potrivnică a cumplitelor duhuri.

Între proiecţii sau înaintea acestora, spectatorii Fest'Asia sunt invitaţi să aprofundeze experienţa asiatică la barul şi gift shop-ul amenajate în foaierul cinematografului Scala pe toată durata festivalului.

Cea de-a patra ediţie a Fest'Asia, singurul festival de film Asiatic din Europa Centrală şi de Est, are loc în perioada 19-28 iunie 2009 la Cinema Scala, în Bucureşti. Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Estenest, în parteneriat cu Ogilvy Group, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Independenţa Film.
Sponsorul oficial al evenimentului este LG.Sageata Descărcaţi catalogul Fest'Asia 2009 aici. Toate articolele despre Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Fest'Asia 2009, festivalul-phoenix, Smaranda Şchiopu
 Răzbunări, în viaţă şi în moarte - Fest'Asia 2009, Mihai Fulger
 4000 de spectatori la Fest'Asia 2009, Comunicat de presă
 Fenomenul A Schoolgirl's Diary - proiecţie-şoc la Fest'Asia 2009, Comunicat de presă
 Vineri la Fest'Asia 2009: filme de animaţie din Coreea de Sud, în proiecţie unică, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer