Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Concert Leonard Cohen, 2009

Leonard Cohen la Bucureşti - Nu un concert, ci un spectacol!


septembrie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
7800 de oameni au fost prezenţi pe 4 septembrie 2009 la al doilea spectacol pe care Leonard Cohen l-a susţinut la Bucureşti, pe Stadionul Tineretului "Iolanda Balaş Soter". Ultimele locuri s-au epuizat înainte de începerea concertului; Cohen s-a vândut din nou până la ultimul bilet.

Spectatorii au avut ocazia de a participa la un concert ca în Hyde Park. Mulţi dintre ei au stat întinşi pe iarbă, savurând atmosfera intimă.

Mr. Cohen a început punctual, ca un adevărat gentleman, la ora 20.00. De data asta, însă, publicul român a fost pregătit pentru punctualitate, astfel încât atmosfera a fost specială încă de la început. Prima piesa a îndemnat spectatorii să danseze Till the End of Love, dar paşii de dans au apărut pe stadion abia odată cu piesa Take this Waltz.

Îmbrăcat într-un costum simplu, cu cămaşă albă, şi cu nelipsita pălărie, Leonard Cohen a repetat la Bucureşti performanţa de acum un an, exersându-şi talentul de vrăjitor pe miile de oameni prezenţi la spectacol.

Timp de trei ore, cu doar o scurtă pauză, artistul canadian şi trupa sa au readus la Bucureşti cele mai frumoase dintre piesele repertoriului Cohen: Dance Me to End of Love / The Future / Ain't No Cure for Love / Bird on the Wire / Everybody Knows / In My Secret Life / Who By Fire / Lover Lover / Waiting for the Miracle / Anthem / Tower of Song / Suzanne / Sisters of Mercy / The Gipsy's Wife / The Partisan / Boogie Street / Hallelujah / I'm Your Man / Take This Waltz / So Long Marianne / First We Take Manhattan / Famous Blue Raincoat / If It Be Your Will / Hey, That's No Way to Say Goodbye / Closing Time / I Tried to Leave You.

La fiecare solo al instrumentiştilor sau la demonstraţiile de talent marca Sharon Robinson sau Webb Sisters, Cohen a rămas, umil, parcă, în umbră, cu pălăria ţinută în mână şi un zâmbet aprobator. În faţa publicului a îngenunchiat. A vorbit direct şi simplu fiecărui spectator, a cântat fiecărui suflet. Întreaga audienţă a simţit la unison magia.

Ca şi data trecută când a fost în România, Leonard Cohen a bisat îndelung. A ieşit de trei ori, ţopăind ştrengăreşte de pe scenă, şi s-a întors tot atât de vesel în faţa unui public care l-a primit în picioare, cu aplauze prelungite. I Tried to Leave You, a spus Cohen la final, şi, în cele din urmă, după trei ore de excepţie, a făcut-o.(foto de Cristian Radu) Toate articolele despre Concert Leonard Cohen, 2009


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cum l-am cunoscut pe L. Cohen - Leonard Cohen la Barcelona, 2009, Rozana Mihalache
 Vorbe pentru prieteni şi texte de PR - Madonna vs. Leonard Cohen, Stela Giurgeanu
 ... it's time that we began to laugh and cry and laugh and cry about it all again - Leonard Cohen live, Alexandra Niţă
 Un gentleman generos - Leonard Cohen la Bucureşti, 2009, Anamaria Dobinciuc
 Roscoe Beck despre eternul Leonard Cohen, Rozana Mihalache
 Toate articolele despre Concert Leonard Cohen, 2009


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer