Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2010

Start pentru înscrierile la TIFF 2010


ianuarie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Primul şi cel mai important festival de film de lung metraj din România, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), anunţă deschiderea perioadei de înscriere pentru competiţia Festivalului, precum şi pentru secţiunea Zilele Filmului Românesc.

Pentru competiţia TIFF sunt eligibile filmele româneşti de lungmetraj care nu au mai fost prezentate în România, realizate de regizori aflaţi la prima sau a doua operă, proiectate în copie 35 mm, cu subtitrare în limba engleză. În cazul în care vor fi selecţionate, peliculele vor fi difuzate în maximum trei proiecţii pe perioada festivalului. Filmele din competiţia TIFF concurează pentru Trofeul Transilvania (10,000 euro); Premiul pentru Cea mai bună Regie (3,000 euro); Premiul Special al Juriului; Premiul pentru Cea mai bună Imagine şi Premiul pentru Cea mai bună Interpretare. Pentru participarea la preselecţia pentru Competiţia TIFF este obligatorie completarea formularului aflat pe site-ul oficial www.tiff.ro, secţiunea "Înscrieri" şi expedierea acestuia atât în format electronic, pe adresa [email protected], cât şi în varianta tipărită, împreună cu un DVD Preview al filmului, până cel târziu pe 15 februarie 2010 (data poştei).

Pentru secţiunea Zilele Filmului Românesc sunt eligibile filmele produse sau co-produse de producători români în 2009 şi 2010, producţii de lung şi scurt metraj, ficţiune şi documentar, indiferent dacă au avut sau nu premiera internaţională şi indiferent de formatul în care sunt realizate.

În cadrul secţiunii Zilele Filmului Românesc (ZFR), sunt acceptate pentru proiecţie următoarele formate: DVCAM, Betacam SP, DigiBeta, peliculă 35 mm, subtitirate în limba engleză. Vor fi acordate Premiul ZFR pentru Cel mai bun scurt metraj, Premiul ZFR pentru Cel mai bun lung metraj şi Premiul pentru Debut.

Pentru înscrierea în preselecţia ZFR este obligatorie completarea formularului aflat pe site-ul oficial www.tiff.ro, secţiunea "Înscrieri" şi expedierea acestuia atât în format electronic, pe adresa [email protected], cât şi în varianta tipărită, împreună cu o copie DVD a filmului, până cel târziu pe 15 martie 2010 (data poştei). Corneliu Porumboiu, câştigător al Trofeului Transilvania 2009, pentru Poliţist, adjectiv.

Formularul de înscriere tipărit şi filmul pe suport DVD vor fi trimise pe adresa Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc: Strada Popa Soare, nr. 52, sector 2, Bucureşti. Mai multe informaţii despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial, www.tiff.ro, şi prin e-mail, la [email protected].
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2010


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Un ritual anual - TIFF, 2010, Răzvan Penescu
 Declaraţie de dragoste pentru Reconstituirea, Iulia Blaga
 Surpriză pentru cinefilii clujeni: Cinemateca TIFF, 2010, Comunicat de presă
 Impresii post-festival - TIFF, 2010, Andrei Ciorică, Tudor Jurgiu, Georgiana Madin, Lucian Munteanu, Irina Trocan
 Kinosseur: Special TIFF 09 - Wim's Movies, Andrei Creţulescu
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2010


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer