februarie 2010
Curs de scenaristică pentru începători - First Draft
Asociaţia Culturală Control N organizează în perioada 1 martie - 19 aprilie 2010 a cincea sesiune a workshop-ului de scenaristică First Draft. Cursul se adresează amatorilor şi începătorilor în domeniul scenaristicii de film şi prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurt metraj - premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog precum şi elemente de formatare şi limbaj specific scenaristicii de film.

Cursul este interactiv, fiecare dintre participanţi putând să aibă în portofoliu, la finalul celor 8 săptămâni, un prim scenariu de scurt metraj. Fiecare curs durează două ore şi este compus din discuţii şi vizionări de filme.

Cursul este susţinut de Ana Agopian (scenarist de film şi televiziune), Oana Răsuceanu (scenarist şi critic de film) şi Iulia Rugină (regizor de film). Cursul de scenaristică First Draft a avut deja 4 sesiuni, primele două fiind organizate în cadrul atelierelor găzduite de Fundaţia Calea Victoriei, iar celelalte două în colaborare cu Librăria Cărtureşti.

Cea de-a cincea sesiune a cursului First Draft va avea loc începând cu 1 martie 2010, ora 19, în fiecare luni, timp de 8 săptămâni.

Numărul maxim de participanţi la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 500 de RON, respectiv 400 de RON (pentru elevi şi studenţi).

Cei interesaţi se pot înscrie la adresa [email protected] până cel târziu 25 februarie 2010, în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre First Draft pe site-ul www.controln.ro, pe mail la [email protected] sau la telefon 0721261736.

First Draft este organizat de Asociaţia Culturală Control N, cu sprijinul Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei.
Parteneri media: Cinemagia.ro, Feeder.ro, HBOClub.ro, LiterNet.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus