februarie 2010
ShortsUp - Scurtmetrajele prind viaţă
La ShortsUP 2010, scurtmetrajele lunii februarie vin cu aer de primăvară, de Paris, de fluturi în stomac şi cu cele mai multe premii internaţionale pe minut: două câştigătoare ale Ursului de Aur, un câştigător la Clermont Ferrand, un nominalizat la Oscar şi două nominalizate la Cesar.

Vineri, 26 februarie 2010, de la ora 20.00, ShortsUP, în parteneriat cu Vodafone România şi Institutul Francez va aduce la Bucureşti, pentru câteva ore, pulsul oraşului pasiunii. Evenimentul va evoca Parisul contemporan, spiritul său cosmopolit, eclectic şi fascinant.

În Paris, poveştile de iubire par întotdeauna imprevizibile şi complicate. Unele încep cu un flirt la metrou, ca în Gartte-Papier (regia Guillaume Martinez), scurtmetraj câştigător al Ursului de Aur în 2006.

Altele vin atunci când îţi pierzi şi ultima speranţă, ca în Une pute et un poussin / Curva şi puiul, de Clément Michel.

Însă cele mai multe iubiri au nevoie de multe strategii şi jocuri pentru a dura o viaţă întreagă, aşa cum se întâmplă în Well Played / Bine jucat, (r. Sandrine Veysset) cu legendara Jeanne Moreau.

De oraşul tuturor posibilităţilor romantice n-au putut sta departe nici unii dintre cei mai celebri regizori ai lumii (fraţii Coen, Alfonso Cuaron, Gus Van Sant), care au participat la realizarea filmului colectiv Paris je t'aime. Spectatorii ShortsUP se vor reîntâlni, într-un Paris romantic, cu Juliette Binoche, Nick Nolte, Gérard Depardieu, Fanny Ardant sau Natalie Portman.

Câteva momente de pantomimă vor condimenta programul ShortsUP via Paris, care se încheie cu o sesiune muzicală de excepţie. Doi DJ francezi de renume vor testa limitele sistemului de sunet de 20.000 W. Debruit este considerat unul dintre cei mai în vogă artişti parizieni, iar beaturile sale electro-funk cu influenţe hip-hop au fost auzite în toată Europa. Debruit va fi secondat de DJ Volcan, muzician-explorator, care se descrie ca "un Indiana Jones al muzicii".

Artistul multimedia, Shobo Shobo va desena live în timpul evenimentului, iar lucrarea sa va fi expusă apoi la Institutul Francez din Bucureşti. Shobo Shobo este profesor de multimedia graphic design la École Estienne din Paris şi a devenit cunoscut după un tur de forţă în Japonia cu un autobuz artistic care a arătat lumii opere audiovizuale nonconformiste, performance-uri muzicale şi multimedia.

Ediţia ShortsUP de vineri, 26 februarie 2010, va avea loc la JetSet Events Hall, cel mai "proaspăt" spaţiu pentru evenimente din Bucureşti, situat pe Bd. Libertătii nr. 1, la rondul George Coşbuc. Cu ocazia evenimentului de vineri, spaţiul se reîntoarce la origini, căci destinaţia sa iniţială a fost aceea de cinematograf.

Biletele sunt disponibile direct la intrare, la JetSet Events Hall, în seara evenimentului. Preţul unui bilet este de 20 RON şi oferă acces la programul întregului eveniment - filme şi sesiune muzicală.

ShortsUP, organizat de Asociaţia Oricum şi Feeder.ro, împreună cu Vodafone România, aduce în fiecare lună cele mai titrate scurtmetraje din întreaga lume, în cadrul unor experienţe cinematografice interactive, în care publicul face parte din scenariul evenimentelor. Mai multe informaţii puteţi afla de pe site-ul www.shortsup.ro.


Program ShortsUP via Paris / Vezi, auzi, guşti, simţi, te bucuri
Ora 20.00 - Pentru minte şi suflet
Pantomima şi intro în atmosfera pariziană
Vizualuri eye catchy - Shobo Shobo desenează live

Ora 20.30 - Pentru ochi şi spirit
Scurtmetraje despre dragoste în toate chipurile

Ora 23.30 - Pentru urechi şi starea de bine
Music session cu doi dintre cei mai în vogă DJ francezi: Debruit şi DJ Volcan
Bar & food - all French

ShortsUP este organizat de Asociatia Oricum şi Feeder.ro, cu sprijinul Vodafone România.

Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea noastră este aceea de a crea proiecte cu un impact şi un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani. Prioritare pentru noi sunt patru ramuri ale industriilor creative: cinematografia, designul, arhitectura şi muzica. Echipa care conduce astăzi asociaţia a contribuit în ultimii trei ani la proiecte ce au implicat peste 25.000 de tineri.

Feeder este "agenţia de ştiri a naţiunii alternative", un site ce publică, de 5 ani, ştiri şi articole din zona urbană, evenimente alternative, sporturi extreme, muzică electronică, publicitate, design, tehnologie şi internet.

Vodafone România este divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de comunicaţii mobile din lume cu aproximativ 323 milioane de clienţi, la 30 septembrie 2009. În prezent, Vodafone are divizii în 31 de ţări pe 5 continente şi aproximativ 40 de reţele partenere în întreaga lume.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus