Eddie's site / martie 2010
Nu mă surprinde că Academia a acordat Oscarul unui film care zguduie prin faptul că nu zguduie pe nimeni. Sau, mă rog, îi zguduie pe cei care se lasă păcăliţi de vai-ce-subiectul lui! Adrenalina detonatorilor de bombe din Irak nu mi-a zbârlit simţurile. Probabil că dacă aş avea un fiu care s-ar ocupa cu aşa ceva acum aş fi în culmea fericirii. Sau a depresiei. În fine, n-aş fi susţinut nici Avatar-ul, cu povestea lui tocită, ci mai degrabă m-aş fi aplecat asupra unui film sensibil şi rupt din viaţa mai apropiată nouă, precum Precious: Based on the Novel Push by Sapphire.

Mă consolez însă cu celelalte premii, care de data asta se mulează perfect pe gusturile mele. Jeff Bridges e genial în rolul country-singer-ului puriu din Crazy Heart. Sandra Bullock face cu adevărat rolul vieţii în The Blind Side (un alt film touchy). Mo'Nique nu avea cum să rateze Oscarul pentru "secundar" în Precious: Based on the Novel Push by Sapphire, după cum, hehe, Christoph Waltz nu avea cum să nu pună mâna pe premiul similar pentru Inglourious Basterds. Şi peste toate, Oscarul pentru film străin merge la El secreto de sus ojos, o producţie argentiniană de tip policier-romantic pe care o recomand 100%.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus