martie 2010
Festivalul Internaţional de film NexT, 2010
În premieră pentru Festivalul Internaţional de Film NexT, biletele pentru cea de-a patra ediţie s-au pus în vânzare prin agenţia TicketFan. Astfel, publicul NexT va avea ocazia să îşi procure din timp abonamente pentru proiecţiile din festival, în perioada de pre-sale care se desfăşoară exclusiv în reţeaua TicketFan şi online până pe 12 aprilie 2010.

Anul acesta, fanii NexT vor putea achiziţiona din reţeaua TicketFan (magazinele Flanco) şi online (de pe www.ticketfan.ro), înainte de începerea festivalului, două tipuri de permise de intrare, la un preţ mai avantajos decât cel al biletelor individuale: abonamentul de 10 proiecţii (80 de lei), care permite 10 intrări la Cinema Scala şi Cinemateca Eforie, fie că este vorba despre proiecţii separate, fie că el este împărţit de mai mulţi prieteni care vin împreună la filme, şi Festival Pass-ul (150 de lei), care permite accesul nelimitat la toate proiecţiile din cadrul Festivalului Internaţional de Film NexT.

Aceste abonamente vor putea fi achiziţionate până cel târziu luni, 12 aprilie 2010, inclusiv. Începând din prima zi a festivalului - marţi, 13 aprilie 2010 - singurele tipuri de bilete disponibile, care vor putea fi cumpărate exclusiv de la casele de bilete ale Cinema Scala şi ale Cinematecii Eforie, sunt biletele pentru proiecţii individuale, la preţul de 10 lei pentru o proiecţie. Excepţie face programul NexT Kids, programat sâmbătă, 17 aprilie, la ora 11:00, la Cinema Scala, pentru care intrarea generală este de 5 lei. Abonamentele de 10 proiecţii şi Festival Pass-urile nu vor mai putea fi achiziţionate după data de 12 aprilie 2010, aşadar cei care plănuiesc să participe la zile întregi de proiecţii NexT trebuie să îşi procure din timp abonamente pentru a putea beneficia de preţurile speciale din perioada de pre-sale.

Şi în 2010, peste 100 de filme vor fi aduse în faţa spectatorilor NexT, marea majoritate fiind proiectate în premieră în România. În competiţie, 26 de filme de scurt şi mediu metraj din 17 ţări se vor întrece pentru Trofeul NexT. Printre secţiunile din afara competiţiei, devenite deja tradiţionale: Semaine de la critique, Festival Friends, Festival Cities, sau Countries in Focus, Cristi & Otto, NexT are în program şi două noutăţi: Next Short Matters Tour prezentat de Academia Europeană de Film şi programul pentru copii, NexT Kids. Programul complet al festivalului va fi disponibil până pe data de 25 martie 2010 pe site-ul oficial al festivalului.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT are loc în perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala, Cinemateca Eforie şi mansarda Cărtureşti Verona din Bucureşti. NexT este o iniţiativă a Societăţii Culturale NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară în 2010 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.

Bilete prin: www.ticketfan.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus