martie 2010
Festivalul TIFF 2010
Una dintre noutăţile Festivalului Internaţional de Film Transilvania din 2010 o reprezintă organizarea unei Competiţii Locale dedicată atât amatorilor, cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean.

Oraşul Cluj este, fără îndoială, un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta. Prin această iniţiativă, organizatorii îşi propun să încurajeze şi să promoveze filmele sau creaţiile amatorilor şi artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care până acum nu au avut şansa de fi vizionate în cadrul festivalului.

Competiţia este adresată deopotrivă cineaştilor amatori sau profesioniştilor care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Filmele înscrise în această Competiţie marca TIFF vor fi proiectate pe întreaga perioadă a festivalului în cel mai recent spaţiu expoziţional din Cluj - Fabrica de Pensule, un loc deja familiar comunităţii locale de artişti. Fabrica de Pensule este un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane sub forma unui centru cultural independent. Proiectul este iniţiat de un grup de artişti, curatori, producători şi manageri culturali din Cluj, animaţi de ideea că arta creează un impact real asupra comunităţii. Centrul este situat în fosta fabrică de pensule şi concentrează peste 30 de spaţii de artă contemporană: ateliere de artişti, galerii şi organizaţii culturale active în domeniile artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului.

Cea mai bună creaţie din cadrul Competiţiei dedicate artiştilor clujeni va fi desemnată de un Juriu alcătuit din trei personalităţi şi recompensată cu suma de 1500 de euro în cadrul unei Ceremonii de Premiere organizată la Fabrica de Pensule. Pe lângă Marele Premiu va fi acordată şi o Menţiune Specială filmului care reflectă într-un mod creativ interesul pentru tematica spa?iului public.

Toţi cei interesaţi pot trimite până pe data de 1 mai 2010 (ultima zi de recepţionare a filmelor), filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele: DVD, Beta, Digibeta, MiniDV sau DVCAM. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 7 iunie 2009 - 1 mai 2010 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, trebuie trimise la adresa Fabricii de Pensule: Str. Henri Barbusse, nr. 59-61, Cluj Napoca. Fiecare colet trebuie să aibă urmatoarea menţiune: Competiţia TIFF pentru artişti clujeni. Mai multe detalii pe www.tiff.ro.

Competiţia dedicată artiştilor clujeni este organizată de TIFF, în parteneriat cu Fabrica de Pensule. Mai multe detalii despre Fabrica de Pensule sunt disponibile accesând site-ul: www.fabricadepensule.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus