aprilie 2010
Festivalul Internaţional de film NexT, 2010
Juriul Festivalului Internaţional de Film Next, 2010


Jim Stark
Jim Stark s-a implicat pentru prima oară în cinema la începutul anilor '80, atunci când l-a ajutat pe Jim Jarmusch să finanţeze, să producă şi apoi să vândă filmul independent cu buget redus Stranger Than Paradise, câştigătorul premiului Camera D'Or la Cannes. A mai colaborat cu Jarmusch la Down By Law, Mystery Train, Night On Earth şi Coffee and Cigarettes. Ca producător, a mai lucrat cu Alex Rockwell, Gregg Araki, Christopher Munch, Adrienne Shelley, Sergei Bodrov, Kevin Asher Green, Vladan Nikolic şi Valdis Oskarsdottir. Jim este co-scenarist al filmelor Cold Fever (regia Fridrik Thor Fridriksson) şi Factotum (după romanul lui Charles Bukovski, regia Bent Hamer), a jucat în numeroase alte producţii şi susţine adesea master-class-uri de producţie de film, finanţare şi vânzări.

Matthieu Darras
Matthieu Darras a absolvit cu un master în ştiinţe politice şi sociologie. Este autorul paginilor despre Asia din Dicţionarul de Cinema Larousse şi colaborator la revista lunară Positif. În 2001 fondează reţeaua europeană a tinerilor entuziaşti ai cinema-ului, NISI MASA, organizând numeroase evenimente cinematografice în 20 de ţări: workshop-uri de film documentar, seminarii de scenaristică, publicare de carte sau de ziare de festival. Între 2005 şi 2009, Matthieu Darras a lucrat ca programmer la Săptămâna Criticii de la Cannes. În 2008 şi 2009 a fost co-director al Festivalului Internaţional de Film de la Alba, Italia, iar din 2009 este director artistic al Festivalului Internaţional de Film de la Bratislava, Slovacia, şi caută proiecte de film ale cineaştilor la primul sau al doilea film, pentru Torino Film Lab.

Bettina Schwarz
Bettina Schwarz a studiat Film, Media şi Estetică la Universitatea din Lüneburg, lucrând în acelaşi timp la departamentul de film al universităţii, pentru cinematograful de repertoriu Metropolis din Hamburg şi pentru compania de producţie Wüste Filmproduktion. În 1998 şi 2000 a făcut stagii la Independent Feature Film Project şi la Anthology Film Archives din New York. După absolvirea studiilor de masterat, a lucrat pentru New Cinema şi pentru Egoli Tossell Film din Berlin. Din 2002 lucrează pentru Academia Europeană de Film, fiind responsabilă de secţiunea de scurt metraj a Academiei Europene de Film şi cu proiectele de training, ca de exemplu master-class-urile AEF.

Elad Keidan
Elad Keidan este un cineast de 30 de ani, absolvent al Şcolii de film Sam Spiegel de la Ierusalim. A scris şi regizat Anthem / Imn, un film de 30 de minute, care a câştigat premiul întâi la Cinefondation, la Cannes, precum şi alte premii, la Lodz, Moscova, San Sebastian, CILECT, Tel-Aviv, Rio de Janeiro şi la Bucureşti, unde a primit trofeul NexT în 2009. Elad scrie poezie, cântă la flaut, iar în prezent lucrează la primul său lung metraj. Este un israelian cu rădăcini poloneze, româneşti şi marocane, de care se simte profund legat.

Liviu Mărghidan
Liviu Mărghidan este operator şi producător. Filmele sale, Portretul luptătorului la tinereţe, Amintiri din Epoca de Aur (Tovaraşi, viaţa e frumoasă!), Medalia de onoare, Tatăl fantomă, Întâlniri încrucişate, Dragoste pierdută, stau alături de numeroase producţii de publicitate realizate în ultimii ani. Liviu Mărghidan este directorul de imagine al filmelor lui Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, Marilena de la P7, Poveste de la scara C şi California Dreamin' (nesfârşit).


Premiile Next, 2010


Trofeul NexT
4000 Euro oferiţi de Institutul Cultural Român
1500 de Euro în peliculă şi servicii de procesare oferiţi de Kodak CineLabs România

Premiul Cristian Nemescu Pentru Cea mai bună regie
2000 de Euro oferiţi de Institutul Cultural Român

Premiul Andrei Toncu Pentru Cea mai bună coloană sonoră
2000 de Euro oferiţi de Institutul Cultural Român

Cel mai bun scurt metraj românesc
3500 Euro în servicii de post-producţie DI oferiţi de Abis Studio
2 săptămâni de promovare intensivă pe faţada media Cocor, oferite de Cocor Media Channel

Premiul publicului
o cameră HVR-A1E HDV Palm Camcoder oferită de Sony

Premiul de dezvoltare Next
consultanţă intensivă pe proiect, pe durata a 4 zile la Berlin, oferită de Villa Kult

Premiile spectatorilor norocoşi
10 x 5 cărţi oferite de Editura Nemira
5 x 2 bilete la cinema oferite de Cityplex

Premiul Poster Competition
1 e-book reader Iriver Story pentru câştigătorul concursului Poster Competition, oferit de Iriver şi Skin Media

Premiul juriului tânăr Emile Cantillon
1 loc în juriul tânăr Emile Cantillon al celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Francofon de la Namur pentru câştigătorul concursului de critică de film, acordat de Festivalul International al Filmului Francofon de la Namur

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus