aprilie 2010
Festivalul TIFF 2010
Pe 1 aprilie 2010 s-au încheiat înscrierile la cea de-a zecea ediţie a Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania). Au fost înscrise în total 411 scenarii din care 122 la categoria lung metraj, 262 la categoria scurt metraj şi 27 la secţiunea documentar. Numărul scenariilor este aproape dublu faţă de cel înregistrat în 2009.


Juriul ce va alege câştigătorii din 2010 este format din:

Cristina Corciovescu - Critic de film
Andrei Creţulescu - Senior Writer / Producer HBO / Critic de film
Mihai Chirilov - Director TIFF / Critic de film
Radu Jude - Regizor / Scenarist / Producător
Ana Maria Sandu - Scriitor / Jurnalist

la secţiunile scenarii de scurt şi lung metraj.

La secţiunea scenariu de documentar, Thomas Ciulei - Regizor / Scenarist îi va lua locul lui Radu Jude, restul juriului rămânând neschimbat.


Premiile oferite de către HBO România în cadrul Concursului Naţional de Scenarii sunt următoarele:

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj este în valoare de 3.000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj este în valoare de 1.500 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar este în valoare de 2.000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO - 3 zile la TIFF va fi pus la dispoziţia celor 9 finalişti ai celor trei categorii şi constă în următoarele: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile - detalii despre aceste evenimente puteţi găsi pe site-ul www.tiff.ro, începând cu data de 23 mai 2010).


Ca şi în anii precedenţi, toţi finaliştii pot avea scenariul publicat de Editura LiterNet, printr-un acord dat prin intermediului unui checkbox pe parcursul înscrierii în concurs.

Cinci din cele şase scenarii finaliste ale ediţiei din 2006, toate cele şase scenarii finaliste ale ediţiei din 2007 şi cele două scenarii cîştigătoare ale ediţiei din 2008 au fost publicate pe LiterNet:

Câinele japonez, de Ioan Antoci, câştigător al secţiunii de lungmetraj 2008.
Torţa vie, de Bogdan Mureşanu, câştigător al secţiunii de scurtmetraj 2008.

Misiunea, de Dan Mircea Jacan, câştigător al secţiunii de lungmetraj 2007.
Faţa galbenă care râde, de Doru Lupeanu, câştigător al secţiunii de scurtmetraj 2007.
O zi obişnuită, de Pavel Gabriel Honciuc - finalist secţiunea lungmetraj 2007.
Umilinţă, Cătălin Florin Apostol - finalist secţiunea lungmetraj 2007.
Captivi de Crăciun şi Diapozitiv, de Iulia Rugină, Oana Răsuceanu, Ana Agopian, respectiv Alex. Tocilescu - finaliste secţiunea scurtmetraj 2007.

Să iubeşti şi să tragi apa de Dan Mihu - câştigător lungmetraj 2006.
Trenul către Bucureşti pleacă de la linia 3 de Augustin Cupşa - câştigător scurtmetraj 2006.
America de Florin Şerban - finalist lungmetraj 2006.
Comitetul Helsinki / Amatorul de Nicolae Alexandru Virastău, Radu Ioan Toderici / Gabriel Andronache - finalişti scurtmetraj 2006.Notă finală

Protecţia datelor personale
: În conformitate cu prevederile Legii 677/2001 privind protecţia datelor personale, organizatorul îşi asumă obligaţia de a nu face disponibile în nici un fel datele personale ale participanţilor fără acceptul acestora, dat în condiţiile legii.

Numele participanţilor nu vor fi făcute publice, cu excepţia numelor celor 9 (nouă) finalişti.

Organizatorii nu răspund pentru informaţiile oferite de către candidaţi în vederea înscrierii în concurs decât în limitele verificărilor cu bună credinţă ce le revin spre buna organizare şi desfăşurare a concursului şi spre asigurarea egalităţii în drepturi a participanţilor. Depistarea până la momentul decernării premiilor sau chiar ulterior acesteia, a oricăror încălcări, de către orice participanţi, a condiţiilor de înscriere la concurs, dă dreptul organizatorilor să revoce premiul acordat

Organizatorii garantează respectarea de către organizatori a legislaţiei în vigoare cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe precum şi cu privire la orice alte drepturi cuvenite candidaţilor, în condiţiile stabilite pentru înscrierea şi participarea la concurs.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus