aprilie 2010
Festivalul Internaţional de film NexT, 2010
Pelicula-cult a lui Fatih Akin, Gegen die Wand (Germania-Turcia, 2004), deschide cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT, marţi, 13 aprilie 2010, de la ora 19:00, la Cinema Scala. Proiecţia cunoscutului lungmetraj, câştigător al Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin şi al Premiului pentru Cel mai Bun Film la Premiile Academiei Europene în 2004, este realizată în onoarea invitatului special NexT din 2010, compozitorul, muzicianul şi actorul german Alexander Hacke, autorul coloanei sonore a filmului.

Unul dintre cele mai premiate filme germane ale ultimului deceniu, Gegen die Wand, spune povestea lui Cahit Tomruk, un alcoolic la vreo 40 de ani, care intră cu maşina într-un parapet. După o vizită la psihiatru, Cahit cunoaşte o altă pacientă, pe Sibel Guner. Disperată să scape de familia ei restrictivă, aceasta îi propune lui Cahit să se căsătorească. În încercarea de a-şi schimba viaţa, Cahit e de acord.

După proiecţia Gegen die Wand, marţi, de la ora 21:30, spectatorii de la Cinema Scala pot urmări 7 scurtmetraje marca Semaine de la Critique, secţiunea care prezintă în mod tradiţional la NexT selecţia de scurtmetraj a cunoscutei categorii a Festivalului de Film de la Cannes. Anul acesta, printre cele şapte scurtmetraje se numără câştigătoarele Premiului Oscar 2010 pentru Cel mai bun film de scurtmetraj, Logorama (r. François Alaux, Hervé de Crécy, Ludovic Houplain, Franţa, 2009), respectiv al Premiului Cesar 2010 pentru Cel mai bun film de scurtmetraj, C'est gratuit pour les filles (r. Marie Amachoukeli & Claire Burger, Franţa, 2009).

Alături de soţia şi partenera sa, Danielle de Picciotto, Alexander Hacke va fi prezent marţi seară la Cinema Scala încă de la ora 18:00, la gala de deschidere ce va precede proiecţia celui mai important film din cariera sa, pentru a saluta publicul bucureştean, a vorbi despre colaborările sale cu Fatih Akin, dar şi despre seminarul pe care ce doi îl vor susţine a doua zi, miercuri, 14 aprilie, începând cu ora 12:30, la Mansarda Cărtureşti.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT are loc în perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala, Cinemateca Eforie, Băneasa Drive-In Cinema şi Mansarda Cărtureşti din Bucureşti. Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare prin reţeaua Ticketfan.ro - online şi în magazinele Flanco din întreaga ţară.

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară în 2010 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.

Bilete prin: ticketfan.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus