aprilie 2010
Femeile rămân cu siguranţă eroinele cel mai puţin celebrate ale primului război mondial.

Şi totuşi! Că era vorba de muncitoare, infirmiere sau simple protectoare ale soldaţilor, contribuţia lor a fost esenţială pe tot parcursul conflictului. Ilustratorul Georges Lepape (1887 - 1971), a cărui artă delicată rămâne profund ataşată de creaţiile lui Paul Poiret, le-a consacrat întregul talent şi o culegere de desene. A fost singurul, la acea epocă, care le-a adus un omagiu.

Stéphane-Jacques Addade ne invită să descoperim şi va decripta pentru noi unul dintre ultimele aceste desene - una dintre guaşele cele mai emblematice pentru stilul lui Lepape. Miercuri 14 aprilie, de la 18h30, la Muzeul Zambaccian.

Va fi o ocazie pentru a evoca rafinamentul miniaturilor persane, a baletului rus al lui Serge de Diaghilev şi mai ales figura celebrei dansatoare Ida Rubinstein.

Participare pe bază de înscrieri la telefoanele 021 231 55 17 sau 0762 21 58 00 sau pe e-mail la [email protected]

Stèphane-Jacques Addade este expert, restaurator, organizator de expoziţii şi locuieşte pentru o vreme la Bucureşti. Conferinţa sa despre pictura artistului Georges Lepape este a treia dintr-o serie proiectata la Muzeul Zambaccian, după Jacques-Emile Blanche şi Bernard Boutet de Monvel.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus